Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 1.000 de intervenții în fiecare lună pentru pompierii sătmăreni, 68 persoane salvate din incendii
ISU Someș Satu Mare  - Luni, 6 Februarie 2023

Activitatea pompierilor sătmăreni în anul 2022 a fost una solicitantă cu provocări și încercări, care au dus la perfecționarea forțelor militare în misiunile de salvare.

Pentru răspunsul în Situații de Urgență, în anul 2022, ISU SM a avut un număr de 12.777 de intervenții.

Situația pe tipuri de intervenții a arătat astfel:

- 262 de intervenții la incendii;

- 224 de intervenții la incendii de vegetație;

- 5.823 cazuri medicale SMURD;

- 1.987 alte situații de urgență;

- 169 acțiuni de protecție a comunităților;

- 4.312 de recunoașteri.

Tot în anul 2022 a fost desfășurat un număr de 41 de exerciții de antrenare a forțelor militare, iar numărul voluntarilor SMURD a ajuns la 106 persoane.

Pe linia de îndrumare și control privind prevenirea situațiilor de urgență, în anul 2022 s-a organizat și executat un număr de 726 de controale, care a dus la aplicarea a 2.849 avertismente și 225 amenzi.

În perioada analizată, în urma incendiilor au fost înregistrate 4 persoane decedate și 68 de persoane au fost salvate de la incendiu.

OBIECTIVE PENTRU 2023

Pentru anul 2023, ISU SM își propune următoarele:

-         consolidarea şi dezvoltarea instituţiei, în vederea creşterii permanente a capacităţii operaţionale şi de răspuns, reducerii impactului efectelor situaţiilor de urgenţă asupra comunităţilor şi îmbunătăţirea calităţii misiunilor executate în folosul populaţiei;

-         continuarea proiectului de Reconstrucție a Detașamentului de Pompieri Carei finanţat din fonduri ale Băncii Mondiale, aflat în implementare;

-         startul construirii unei subunități de pompieri în localitatea Livada prin PODD 2021-2027;

-         demararea unui proiect de investiție în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare care vizează mansardarea și modernizarea sediului inspectoratului în vederea realizării unei celule de gestionare a situațiilor de urgență;

-         îmbunătățirea dotării cu echipamente și mijloace tehnice, bunuri materiale și echipamente de protecție adaptate tuturor categoriilor de misiuni (autocisternă 10.000 – 12.000 litri Abroll, chit stingere incendii la mașinile electrice, tester autoturisme și autocamioane, etc.)

-         achiziționarea unor surse de energie alternativă (panouri fotovoltaice, instalații eoliene) în vederea diminuării gradului de dependență față de sistemul energetic național.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare mulțumește tuturor celor care s-au alăturat misiunilor de salvare și rămâne pregătit și pentru anul 2023, aflându-se zi de zi în slujba comunității.

Pentru a fi mereu informați și pentru a vă proteja de posibile situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

620 vizite
Distribuie pe