Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un nou proiect cu finanțare europeană câștigat de Apaserv: peste 2 milioane de euro pentru contorizare inteligentă
Apaserv Satu Mare  - Marti, 7 Februarie 2023

Apaserv Satu Mare S.A. a câștigat un nou proiect european, în valoare de 2,3 milioane de euro pentru continuarea procesului de digitalizare a sistemului de contorizare a consumului de apă.

În municipiul Satu Mare există în prezent aproximativ 65% contoare digitale la persoane fizice, ceea ce înseamnă că nu este necesar ca operatorul să aibă acces în gospodăriile oamenilor, ci, exact cum se întâmplă în Occident, contorul este citit de la distanță cu ajutorul unui dispozitiv electronic în fiecare lună. 

Prin această metodă crește semnificativ controlul și acuratețea citirii  indexului, practic o monitorizare corectă a consumului de apă.

„Continuăm dezvoltarea acestui serviciu, un proces pe care l-am demarat în 2017. Nu se va mai impune ca cetățenii să fie deranjați, sistemul generând citire rapidă și facturare exactă” - a spus Ioan Leitner, directorul general Apaserv.

Proiectul prevede:

1.        Achizitionarea a 8.592 contoare de apă rece cu citire la distanță, care vor fi utilizate pentru măsurarea consumurilor utlizatorilor serviciilor de apă pentru municipiul Satu Mare, Carei și Negrești-Oas;

2.        Achizitionarea a 57 sisteme de monitorizare debit-presiune pentru rețele de apă, care vor fi utilizate pentru zonarea și monitorizarea debitelor și presiunii în rețelele de distribuție și se vor monta în 53 de localități din județ;

3.        Achizitionarea unui Autolaborator de vizualizare canalizare, care va fi utilizat pentru desfăsurarea activității specifice de inspecție, control și monitorizare a rețelelor de canal.

La finalul proiectului, toate contoarele din municipiul Carei vor fi cu citire la distanță și toate contoarele de la blocurile din Negrești-Oaș.

Valoarea proiectului este de 2.370.000 euro, iar termenul de finalizare este 31.12.2023.

1377 vizite
Distribuie pe