Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ardud, exemplu de bune practici pentru colaborările transfrontaliere cu Ucraina
Primăria Ardud  - Joi, 30 Martie 2023

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, împreună cu președintele filialei județene Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România, Liuba Horvat, a acceptat invitația administrației orașului Hust, oraș imperial corespondent al Sighetului Marmației, comitatul Maramureșului din Ucraina de azi, de a prezenta Ardudul în cadrul unor seminarii, ca exemplu de bune practici în administrație și implementare a proiectelor europene din fonduri transfrontaliere.

În contextul deschiderii axelor de finanțare RO-UA și HU-SK-RO-UA, comunitățile vecine de graniță vor putea depune în parteneriat proiecte de finanțare pentru a dezvolta infrastructura edilitară.

În funcție de prioritățile programului de finanțare, administrațiile își stabilesc în parteneriat obiective comune și depun proiecte în beneficiul ambelor comunități.

Raporturile de înfrățire pe care orașul Ardud le are și cele pe care le va stabili în viitor, îi permit să acceseze multiple proiecte din fonduri europene, ceea ce însemnă investiții din bani europeni în orașul sătmărean, parte importantă din strategia de dezvoltare locală.

1225 vizite
Distribuie pe