Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria mai încasează una în plex! Tribunalul anulează supraimpozitarea cu 500% a clădirilor ”neîngrijite” din centrul Sătmarului
Florin Răchitan  - Marti, 4 Aprilie 2023

Primăria Satu Mare tocmai a mai încasat o lovitură în Justiție, după ce a aplicat în mod discreționar și discriminatoriu majorarea cu 500% a impozitului pe clădrile considerate a fi ”neîngrijite” din Centrul Vechi, o măsură prin care dorea, în principiu, să schimbe în bine imaginea orașului, doar că, așa cum ne-au obișnuit deja ”specialiștii” grofilor, au dat-o în bară. Big time!

Tribunalul Satu Mare a anulat decizia de impunere prin care Direcția de Impozite și Taxe Locale, aflată în subordinea Primăriei Satu Mare, a încasat impozitele majorate cu 500% pentru o parte a clădirilor situate în zona centrală.

Anunțul a fost făcut de avocata Diana Antonia Chincea, cea care i-a reprezentat în instanță pe proprietarii imobilelor ce au reclamat modul abuziv în care s-a realizat această supraimpozitare.

Circulă de ani de zile, de la prima Hotărâre de Consiliu Local din 2017, actualizată cu o altă Hotărâre din 2021, povești despre criteriile ”ciudate” în baza cărora o comisie de specialitate a decis supraimpozitarea unora sau altora dintre clădirile centrale.

Acum s-a înregistrat o primă victorie în instanță a unor proprietari de imobile, care s-au considerat nedreptățiți. Nu numai că Tribunalul Satu Mare a decis restituirea sumelor deja achitate cu titlu de impozit majorat, dar obligă Direcția de Impozite și Taxe Locale să plătească și cheltuielile de judecată. Din banii sătmărenilor, desigur.

Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

1460 vizite
Distribuie pe