Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Perspective de valorificare a energiei geotermale la Negrești-Oaș
Primăria Negrești-Oaș  - Luni, 19 Iunie 2023

În cursul săptămânii trecute, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a participat la evenimentul de lansare a proiectului GENEX - Geothermal Energy Explorer, Capacity Building of the Key Stakeholders in the Area of Geothermal Energy, finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021.

Organizat de Administrația Fondului pentru Mediu, în parteneriat cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Energie (Orkustofnun) din Islanda și cu Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității din București, evenimentul a reunit invitați precum consulul onorific al Republicii Islanda din România, Georgiana Pogonaru, secretari de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și primari, consilieri județeni, reprezentanți ai societății civile și ai asociațiilor profesionale din România.

În cadrul evenimentului a fost reiterată importanța sursei de energie geotermale ca sursă regenerabilă și durabilă, iar cele două vizite pe care le-au efectuat în teren au avut un impact important asupra obținerii unei perspective practice și de a înțelege mai bine aspectele tehnice și operaționale ale instalației geotermale.

Prima vizită a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov pentru a observa valorificarea resurselor de apă geotermală pentru termoficarea instalației geotermale, iar cea de-a doua la instalația de exploatare a energiei geotermale de la Complexul Therme București.

”𝐼̂𝑚𝑏𝑟𝑎̆𝑡̦𝑖𝑠̦𝑒𝑧 𝑖𝑑𝑒𝑒𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑢𝑟𝑠𝑒 𝑑𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑖𝑒 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑠̦𝑖 𝑓𝑒𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡 𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑖𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑚𝑖𝑡𝑒 𝑛𝑢 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑖 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑣𝑖𝑧𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑐𝑖 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑜𝑙𝑖𝑑𝑒𝑧𝑒 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑐𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑖𝑒𝑖 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑒 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑖𝑒𝑖 𝑔𝑒𝑜𝑡𝑒𝑟𝑚𝑎𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎 𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎𝑙e 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑖” – a declarat Aurelia Fedorca.

829 vizite
Distribuie pe