Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Secretarul de stat sătmărean Cristian Valer Beșeni anunță: sătmărenii pot să-și schimbe mașinile vechi prin Programul Rabla Local
Florin Răchitan  - Vineri, 23 Iunie 2023

Peste 1.000 de mașini mai vechi de 15 ani din 19 localități ale județului Satu Mare pot fi schimbate cu autoturisme noi în cadrul programului guvernamental ”Rabla Local”, potrivit anunțului făcut de secretarul de stat sătmărean din Ministerul Mediului, Cristian Valer Beșeni, cel care coordonează la nivel național acest program finanțat din fonduri PNRR.

În esență, oricare sătmărean din localitățile ale căror primării s-au înscris în acest program vor beneficia de un voucher în valoare de 3.000 de lei, la predarea unui autoturism mai vechi de 15 ani, pe care pot să-l folosească sub formă de contribuție la achiziția unei mașini noi sau pot, pur și simplu, să-l vândă la altcineva. Guvernul acoperă 80% din valoarea voucherului, în timp ce primăriile locale asigură restul de 20%.

Intenția Guvernului prin acest program este scoaterea din circulație a cel puțin 100.000 de rable la nivel național și înlocuirea lor cu autovehicule noi.

Cei interesați pot să solicite informații suplimentare de la primăriile localităților unde își au domiciliul, ce apar pe următoarea listă:

1098 vizite
Distribuie pe