Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierul local Victor Cernea întreabă: ”De ce trebuie sătmărenii să plătească cea mai scumpă apă din regiune”?
Florin Răchitan  - Marti, 27 Iunie 2023

Unul dintre puținii consilieri locali care îndrăznesc să pună la îndoială deciziile conducerii Primăriei Satu Mare, liberalul Victor Ioan Cernea, pune o întrebare pertinentă, la care așteaptă răspuns pe căile oficiale de comunicare.

În toamna anului trecut, majoritatea politică dominată de UDMR în Consiliul Local a votat scumpirea cu 25% a prețului apei potabile și canalizării asigurate de societatea Apaserv din subordinea Primăriei Satu Mare.

Motivul invocat atunci a fost scumpirea energiei electrice, pe fondul crizei economice la nivel european.

Victor Cernea a întrebat atunci, în plenul ședinței Consiliului Local, dacă se va reveni la prețul de dinaintea scumpirilor în perspectiva săderii prețului energiei electrice? Nimeni nu s-a sinchisit să-i răspundă, votul de atunci a fost uitat demult, iar prețul apei a rămas la nivelul cel mai ridicat din regiunea noastră și al treilea cel mai mare preț din toată Transilvania, după cum se vede în tabelul de mai jos:


Între timp, ce s-a întâmplat cu prețul energiei? În graficul de mai jos obsevați evoluția acestuia, de anul trecut până acum:


”În 2022 am votat împotriva scumpirii propuse de primărie și de un management neperformant, care numai prin scumpiri poate să acopere gaura din bugetul Apaserv. Motivul lor a fost criza energetică și scumpirea energiei electrice. Haideți totuși să analizăm ce s-a întâmplat în realitate:

1. Apa s-a scumpit cu 25% în 2023 față de anul 2022;

2. În acest timp, energia electrică s-a ieftinit cu 60%.

Concluzia este că propunerea de a scumpi apa cu 25% în 2022 a fost nefondată și făcută cu lipsă de profesionalism. Solicit ca primăria să ia măsuri împreună cu conducerea Apaserv SA de a ieftini apa, așa cum a prevăzut strategia inițială de tarifare dinaintea modificărilor!” – spune Victor Ioan Cernea.

1453 vizite
Distribuie pe