Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amenzi grămadă și un azil pentru vârstnici închis după prima zi de controale în județul Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Marti, 11 Iulie 2023

Multe nereguli constatate în timpul controalelor efectuate de echipele constituite în baza Ordinului prefectului pentru verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilități și copiilor, pe parcursul primei zile în care a fost declanșată această acțiune, chiar dacă aceasta a fost anunțată încă de la sfârșitul săptămânii trecute!

Astfel, luni au fost verificate șapte centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârsnice, 3 ale unor asociații și patru ale operatorilor economici (SRL).

Conform raportului transmis de Prefectura Satu Mare, au fost identificate următoarele deficiențe:

-              Neîndeplinirea standardelor de licențiere;

-              funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale, lipsa stingătoarelor, a detectoarelor de incendiu;

-              lipsa elementelor de identificare la produse alimentare, veselă degradată, a probelor de alimente;

-              lipsa autorizației de sănătate și securitate în muncă, nerespectarea periodicității instruirilor specifice;

-              lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.

A fost aplicat un număr total de 32 de sancțiuni, din care 11 amenzi în cuantum total de 71.500 lei și 21 de avertismente.

La una din locațiile  verificate, unde s-au aflat 17 persoane rezidente s-a constatat că nu sunt respectate condițiile de funcționare (adică nu avea nici măcar autorizație de funcționare n.r.).

Inițial, autoritățile au ținut în secret numele centrului respectiv, dar după ce colegii din presă au aflat că ar fi vorba de Căminul de Argint de pe str. Corvinilor din Satu Mare, informația a fost confirmată de Prefectură.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a dispus măsura de suspendare a activității, urmând ca toate cele 17 persoane vârstnice să fie relocate până la remedierea situației la un centru pentru vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare  (DGASPC).

1533 vizite
Distribuie pe