Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Probleme mari, avalanșă de sancțiuni în a doua zi a controalelor la căminele pentru vârstnici din județul Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 12 Iulie 2023

Echipele trimise de Prefectură au fost pe teren din nou marți, în a doua zi a controalelor pentru verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilități și copiilor în județul Satu Mare.

Astfel, ieri au fost verificate opt centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârsnice, cinci ale unor organizații neguvernamentale (asociații) și trei  ale operatorilor economici  de tip SRL, în Foieni (Asociația Sf. Jude Taddeus), Petrești (Asociația Sfânta Elisabeta), Supur (Asociația de Binefacere și Caritate Veritas Humanitas), Viile Satu Mare (Sole Ex Benesere SRL), Ambud (Dav Cod Garden SRL), Păulești (Asociația Sfântul Ioan Satu Mare și Medica Pomi SRL), Turț  (Asociația Viavalis).

Au fost identificate următoarele deficiențe:

- neîndeplinirea standardelor de licențiere;

- funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale,  căi de evacuare nemenținute corespunzător, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură;

- păstrarea alimentelor în condiții necorespunzătoare, lipsa listelor de meniu și de  ingrediente ale alimentelor gătite, lipsa contractelor de catering;

-  nedepunerea în termen a  documentațiilor complete în vederea autorizării din punct de vedere al sănătății publice.

A fost aplicat un număr total de 21 de sancțiuni, din care 5 amenzi în cuantum total de 20.500 lei și 16  avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (4 avertismente), Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (o amendă), Direcția de Sănătate Publică (o amendă) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ( trei amenzi și 12 avertismente).

885 vizite
Distribuie pe