Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început paranoia reclamațiilor despre instituții care nici măcar nu sunt aziluri
Prefectura Satu Mare  - Duminica, 16 Iulie 2023

În continuarea controalelor efectuate în această săptămână, pe parcursul zilei de sâmbătă cele două echipe stabilite prin ordin al prefectului au verificat patru locații din județul Satu Mare, în urma unor sesizări cu privire la presupuse nereguli la instituții despre care reclamanții credeau că ar fi azile pentru vârstnici sau copii cu nevoi speciale.  

Astfel, s-au făcut verificări la:

-           Micula  - centrul verificat aparține Asociației ”Noe Partium” și este un centru de zi, nu rezidențial;

-           Satu Mare – centrul aparținând asociației ”Eliezer  Dumnezeul meu este Ajutor”, centrul multifuncțional ”Casa Eliezer” la data verificării nu funcționează, nu are rezidenți și este în curs de licențiere ca serviciu social;

-           Carei – centrul Fundației ”Down Carei” este un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, cu licență de funcționare până în anul 2026. Fundația dorește să înființeze un centru rezidențial pentru persoane cu dizabilități, drept urmare există o solicitare transmisă către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

-           Cărășeu – verificare la o persoană fizică, asistent maternal profesionist, cu patru copii adoptați și  patru copii în plasament. A fost înființată Asociația ”Casa Familiară Baby”, care are în derulare proiectul  ”Centru social pentru copii abandonați”, iar  la finalizare se va înființa serviciul social și va fi solicitată licențierea.

Astfel, niciuna din cele patru sesizări care au fost verificate ieri nu se confirmă.

709 vizite
Distribuie pe