Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare, în topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand. În acest timp, în Maramureș se construiește un Aquaparc pentru 3.000 de persoane!
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 August 2023

Echipa de la Clubulcopiilor.ro, o platformă online unde părintii pot gasi cu usurinta informatii despre grădinițe și creșe, parcuri tematice, locuri de joacă sau atracții turistice din România, a alcătuit un clasament al orașelor-reședințe de județ în funcție de tarifele percepute în zilele de week-end la intrarea în ștrandurile din localitățile respective.

Astfel, cel mai mic tarif de intrare la un ștrand din România este de doar 5 lei pentru adulți în Drobeta-Turnu Severin, urmat de Miercurea-Ciuc (10 lei), Iași (11 lei), Bistrița (11 lei), Sibiu (15 lei), Deva (15 lei) și Râmnicu Vâlcea (15 lei). 

La capătul opus se află orașele Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca și Galați. Municipiul Satu Mare se clasează foarte aproape de aceste orașe, cu un preț de 49 de lei în weekend pentru un adult și 29 lei pentru un copil.

De menționat că în cazul orașelor Brașov, Botoșani și Satu Mare, în lipsa unor ștranduri publice, s-a luat în considerare prețul de intrare la aquapark-urile private, iar tarifele de intrare la acestea sunt semnificativ mai mari decât la un ștrand public.

Aici găsiți lista completă cu tarifele de intrare în ștrandurile din toată România.

În acest timp, Consiliului Județean Maramureș a aprobat în ultima ședință studiul de fezabilitate pentru proiectul privind realizarea primului AquaPark din județul vecin, în zona Baia Sprie.

Potrivit anunțului făcut de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, în cursul acestei luni se va depune proiectul, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, pentru finanțare prin Programul Operațional Regional – POR, durata de realizare a acestuia fiind de 36 de luni.

Complexul de agrement Aquapark din Maramureș va avea o capacitate totală de 3.000 de persoane – 2.000 de persoane la exterior și 1.000 de persoane la interior, fiind amenajat pe o suprafață totală de 130.000 mp.

ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ, care cuprinde 2.000 de utilizatori simultan, va fi dotată cu: 3 bazine exterioare (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri sport, terase exterioare și spații verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare pentru autoturisme și alte 10 locuri de parcare pentru autobuze.

CORPUL PRINCIPAL al AQUAPARK-ului, destinat pentru 1.000 utilizatori simultan, va cuprinde: piscină interioară cu zonă hidromasaj, bazin interior de înot, piscină de tip „Baby Pool”, destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulți, zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată, zonă restaurant și zonă de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1.010 dulapuri cu sistem de închidere individual.

2984 vizite
Distribuie pe
Biro G. Albert
Anno, cositul si prasila era la moda.WELNESS adevarat.BGA
2023-08-02 16:30:33