Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vânătoare de locuri de parcare și trafic sufocant după închiderea totală a Centrului Vechi
Florin Răchitan  - Luni, 7 August 2023

Nu trebuie să fii mare specialist în sistematizarea circulației rutiere ca să-ți dai seama că închiderea totală a centrului civic al unui oraș și desființarea a sute de parcări fără asigurarea unor alternative va produce haos în traficul și așa supra-aglomerat al urbei de pe Someș.

Inevitabilul s-a produs. După închiderea totală a Centrului Vechi, apar primele semne că devierea traficului nu va funcționa.

Satu Mare fiind și capitală de județ, e la mintea cocoșului că la instituțiile din zona centrală nu vin zilnic doar locuitorii orașului, ci și mii de sătmăreni din tot județul, iar pentru majoritatea lor nu reprezintă alternativă nici abandonarea mașinilor pe vreun maidan de la marginea orașului, mai ales în actualele condiții în care s-a inaugurat de doi ani o stație pentru cursele intrajudețene pe Drumul Botizului și de-atunci stă acolo ca un monument al incompetenței și lipsei de coordonare a conducerii Primăriei.

Și toate acestea în plină lună August, când ajung acasă și sătmărenii din Diaspora și, ca de obicei, au multe hârtii de rezolvat la instituțiile din zona centrală!

Consilierul local liberal Victor Cernea și-a relatat pe Facebook ”aventura” trăită în prima zi de lucru în care au intrat în vigoare noile restricții de circulație în Centrul Vechi, el căutând fără succes, timp de o jumătate de oră, un loc de parcare.

”Odată cu închiderea centrului au dispărut peste 250 de locuri de parcare. Fără aceste locuri, este absolut normal că ritmul și programul zilnic al oamenilor care lucrează sau au afaceri în centru vor avea de suferit. Nu era nicio problemă dacă înainte de implementarea acestor măsuri aveam construite celebrele parcări supraterane, din păcate ele există doar în faza de machete.

Într-un oraș normal cu un primar capabil și priceput, alternativele la locurile de parcare și fluidizare a traficului veneau înainte de producerea acestui dezastru” – a subliniat Victor Cernea.

1196 vizite
Distribuie pe