Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreanul Cristian Valer Beșeni de la Ministerul Mediului prezintă noile microbuze electrice pentru elevi
Ministerul Mediului  - Joi, 24 August 2023

Între 8 septembrie şi 8 noiembrie, consiliile județene pot aplica la Administrația Fondului pentru Mediu pentru achiziționarea de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi utilizate în transportul școlar al elevilor.

Astăzi, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a avut loc lansarea Programului „Microbuze electrice pentru transportul elevilor” care are un buget de 300 milioane de lei și este finanțat prin AFM.

Prin acest program se finanțează achiziționarea microbuzelor electrice, hibride și a celor alimentate GNC, achiziționarea stațiilor de reîncărcare a microbuzelor, cheltuielile cu consultanța pentru implementarea proiectului, în limita a 1% din totalul sumei aferente achiziției microbuzelor și stațiilor solicitate, TVA aferentă proiectului, în condiţiile în care aceasta a fost solicitată şi nu este recuperabilă, rambursabilă sau compensată prin orice alte mijloace potrivit prevederilor legale. Achiziționarea stațiilor de reîncărcare este permisă în limita unei stații de reîncărcare/microbuz achiziționat.

Noile modele de microbuze au fost prezentate de sătmăreanul Cristian Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Programul va începe efectiv la data de 8 septembrie. Până la acea dată consiliile judeţene, împreună cu autorităţile publice locale trebuie să pregătească documentaţiile de finanţare.

Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:

- pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului mai mic de 40.000, se acordă maximum 7 milioane lei;

-pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului între 40.001-60.000, se acordă maximum 15 milioane lei;

- pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului mai mare de 60.000, se acordă maximum 25 milioane lei.

1037 vizite
Distribuie pe