Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma dezvăluie sifonăria UDMR a banilor publici cheltuiți pe festivaluri
Florin Răchitan  - Marti, 19 Septembrie 2023

În replică la tentativa grofilor și a slugilor lor de a bloca organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului ”Satele Unite ale Sătmarului” programată pentru sfârșitul acestei săptămâni, deputatul liberal Adrian Cozma prezintă un exemplu despre cum sifonează ”Akademia UDMR” banii publici pe organizarea unor evenimente, cu referire concretă la ultimul festival ce s-a desfășurat la Satu Mare în primul week-end din septembrie.

În lista de mai jos sunt înșirate principalele achiziții directe legate de organizarea World Music Festival, precum și sumele plătite din bani publici către firmele ofertante, între care regăsim multe abonate în mod obișnuit la contractele Primăriei Satu Mare, pe sume uneori de-a dreptul halucinante (vezi cazul închirierii scaunelor cu 7.000 de euro pentru trei zile!!!).

Printre firmele ”preferate” în ultima vreme la aceste combinații se numără și cea care ar fi trebuit să implementeze proiectul european pentru instalarea zecilor de aparate antigrindină în tot județul Satu Mare, proiect cu care conducerea Consiliului Județean se laudă deja de vreo doi ani de zile, iar în primăvara acestui an chiar președintele Pataki Csaba a și prezentat presei un prototip al acestor aparate, cu promisiunea că ele vor fi instalate până în vară.

Noa, între timp a trecut vara, grindina a făcut ravagii în mai multe zone ale județului, deja suntem în perioada ploilor de toamnă, dar aparatele nu-s nicăieri! Asta însă nu a împiedicat firma respectivă să mai obțină ”un mizilic” de 9.000 de lei pentru ”racordarea la curent electric” a aparaturii festivalului World Music.

Dezvăluirile au fost făcute în podcastul jurnalistului Victor Constantinovici, pe care îl puteți urmări integral mai jos:



1662 vizite
Distribuie pe