Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La nici un an de la inaugurare, se reface pavajul nou de pe digul Someșului
Florin Răchitan  - Luni, 16 Octombrie 2023

”Dacă primăria ar cunoaște literatura romană, ar găsi un strălucit precedent în balada “Meșterul Manole”, care ziua construia și noaptea se surpa. Poate ne răspunde primăria municipiului Satu Mare motivul pentru care nici bine nu s-au așezat pavajele că repede au și fost scoase și se refac lucrările… Oare aceasta este esența sloganului #Orașînmișcare?” se întreabă o sătmăreancă într-o postare recentă pe Facebook.

După ce, ca în filmele cu proști, a pus deja atotprezentul pavaj gri în locul celui vechi pe digul de pe malul drept al Someșului, apoi și-a adus aminte că trebuie să spargă ditamai digul pentru a permite intrarea utilajelor care urmează să așeze pasarela ce va face legătura între mall-ul Shopping City și Centrul Nou, firma de casă a grofilor sătmăreni s-a apucat acum să refacă pavajul pe porțiuni întinse între cele două poduri, fiindcă acesta începuse ”s-o ia la vale” pe marginile digului. Și încă nu a trecut nici un an de când noua lucrare a fost dată în folosință (teoretic)!!!

”La o astfel de lucrare, chiar pe o suprafață plană, nu ar rezista marginile, nicidecum la nivelul superior al digului, unde baza mică a trapezului (digul în secțiune este un trapez, cu baza mică în sus) este insuficientă pentru a asigura stabilitatea, mai ales a marginilor pasajului. Aceste margini nu vor rezista decât turnate, cu cel puțin patru fire de fier beton în ele, altfel este pierdere de timp și...” – a declarat un specialist care ar fi trebuit consultat înainte de a sparge banii pe o asemenea lucrare.

Surse din anturajul grofilor spun că lucrarea se află în garanție, tocmai fiindcă nu a trecut încă un an de când s-a făcut, astfel că firma de casă trebuie să refacă lucrările pe cheltuiala proprie. Măcar atât…




1518 vizite
Distribuie pe