Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oportunități de finanțare pentru împăduriri și reîmpăduriri prezentate de secretarul de stat în Ministerul Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni
PNL Satu Mare  - Joi, 11 Iulie 2024

Secretarul de stat Cristian Valer Beseni a participat ieri, la sediul Ministerului Mediului, la o întâlnire cu asociațiile de fermieri la care au fost prezenți reprezentanți ai ministerului, de la Garda Forestieră Națională, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului - ANPM, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva și de la ocoalele silvice private.

Cu acest prilej au fost prezentate oportunități de finanțare din PNRR pentru împăduriri și reîmpăduriri și s-au discutat problemele identificate în cadrul procesului de pregătire a documentației. La întâlnire au fost prezenți proiectanți tehnici și experți de la WWF România.

Prin componenta PNRR C2 - Păduri și protecția biodiversității, cu un buget de 1,173 miliarde euro, se va realiza reforma sistemului de management și a celui privind guvernanța în domeniul forestier prin dezvoltarea unei noi strategii forestiere naționale și a legislației subsecvente, dar și reforma sistemului de management al ariilor naturale protejate în vederea implementării coerente și eficace a Strategiei Europene privind biodiversitatea.










MMAP beneficiază de peste 430 de milioane de euro pentru împăduriri şi reîmpăduriri, 30 de milioane de euro pentru păduri urbane şi 50 de milioane de euro pentru pepiniere. Reformele și investițiile vor aduce rezultate importante, între care: cel mai amplu program de împăduriri, prin care vor fi plantate peste 26.760 de hectare de pădure, cel puțin 90 de pepiniere operaționale noi și renovate, precum și cel puțin 3.150.000 m² suprafețe noi de păduri urbane, în conformitate cu cerințele legale stabilite în Strategia Națională Forestieră 2020 – 2030.

957 vizite
Distribuie pe