Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mai mulți bani pentru dezvoltare locală, apel către primarii sătmăreni să depună proiecte pentru finanțare
PNL Satu Mare  - Marti, 17 Septembrie 2024

În cadrul ședinței din 11 septembrie 2024, Guvernul României a adoptat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea finanțării unor investiții cu impact major atât asupra indicatorilor macroeconomici, cât, mai ales, asupra vieții de zi cu zi a românilor, a comunităților în care aceștia trăiesc și a perspectivelor de evoluție care se întrevăd la nivel local.

Concret, este vorba despre 2,56 miliarde lei pentru susținerea proiectelor din Programul „Anghel Saligny”, programele Companiei Naționale de Investiții (CNI) și Programele Naționale de Dezvoltare Locala (PNDL) 1 și 2.

Mai exact, avem 210 milioane lei pentru proiectele aferente PNRR din Valul Renovării, 490 milioane lei pentru proiectele aferente Companiei Naționale de Investiții și 1,86 miliarde lei pentru programele de modernizare a drumurilor și asigurarea infrastructurii de apă-canalizare. În plus, au fost alocate 5 miliarde lei credite de angajament, tot pentru obiectivele de investiții.

Hotărârea nr. 1120/2024 și Hotărârea nr. 1121/2024 privind suplimentarea bugetului MDLPA au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare în data de 12.09.2024.

”Date fiind cele de mai sus, mă adresez, pe această cale, atât primarilor din județul Satu Mare, cât și din toate comunele, orașele și municipiile țării, care nu au reușit să depună anterior cereri de finanțare, să înceapă acest demers chiar acum! Este necesar să vă orientați imediat energia și efortul pentru a accesa toate fondurile care sunt disponibile pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezentați! Ar fi mare păcat să nu beneficiem în totalitate de oportunitățile care ni se oferă în acest sens” – îndeamnă secretarul de stat în Ministerul Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni.

581 vizite
Distribuie pe