Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se lansează Programul Rabla pentru tractoare
PNL Satu Mare  - Joi, 17 Octombrie 2024

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care persoanele care activează în domeniul agricol vor putea beneficia de finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea de utilaje agricole autopropulsate – informează secretarul de stat în Ministerul Mediului, sătmăreanul Cristian Valer Beșeni.

Cuantumul de cofinanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu este de 65%, iar pentru persoanele cu vârsta sub 40 de ani, de 80%. Valoarea maximă a achizițiilor este de cel mult 55.000 de euro, care se vor primi sub condiția casării tractorului vechi și cu obligația ca, în cel mult 3 ani de la primirea finanțării, să se transforme din persoană fizică într-o formă de organizare juridică. Bugetul total alocat apelului va fi de 500 de milioane de lei.

Acesta este un program-pilot, deoarece până în acest moment nu au mai fost finanțate tractoare sau mașini agricole autopropulsate. Se vor finanța inclusiv accesorii auto noi, de ultimă generație, nepoluante.

𝐂𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞

-         Fermierul trebuie să fie persoană fizică;

-         Să dețină atestat de producător;

-         După trei ani de la primirea acestei finanțări, fermierul persoană fizică trebuie să se transforme într-o formă de organizare juridică: persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală. În caz contrar va trebui să returneze banii.

𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐚𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐠𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥

-         Fermierul va casa un tractor vechi

-         Va primi un voucher

-         Cu acel voucher se va duce la dealer, își va achiziționa un tractor și utilaje aferente tractorului respectiv până la valoarea maximă de 55.000 de euro.

-         Dealerul va depune decontul la AFM.

666 vizite
Distribuie pe