Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul Consiliu Județean Satu Mare s-a constituit cu încălcarea legii: Curtea de Apel Oradea a invalidat mandatul unei consiliere AUR
Florin Răchitan  - Vineri, 25 Octombrie 2024

Vineri, la orele amiezii, a avut loc ședința de alegere a structurilor noului Consiliu Județean Satu Mare, care și-a început activitatea cu încălcarea legii deja din prima zi.

Deși cu puțin timp înainte de ședință, Curtea de Apel Oradea a pronunțat o sentință care invalidează, practic, însăși constituirea Consiliului Județean în noua componență rezultată în urma alegerilor locale din această vară, conducerea nu a ținut cont de sentința de la Oradea și a urmat procedurile stabilite dinainte, inclusiv cele privind alegerea celor doi vicepreședinți noi, Mircea Govor și Cătălin Filip de la PSD, precum și alegerea membrilor comisiilor de specialitate.

Problema este că, între timp, Curtea de Apel Oradea a invalidat mandatul consilierei AUR Ancuța Aurica Glodan, chiar la solicitarea acesteia printr-o declarație de renunțare la mandat depusă anterior.

În mod normal, Consiliul Județean Satu Mare, prin secretarul general al județului, Elena Crasnai, ar fi trebuit să aștepte și să țină cont de sentința de la Oradea, dar… a fost prea mare graba!

Astfel, cu sentința de invalidare a mandatului publicată deja pe site-ul instanței, Ancuța Aurica Glodan și-a preluat, totuși, mandatul de consilier județean și chiar a votat (împotrivă) la alegerea celor doi vicepreședinți, ceea ce, conform legii, nu ar fi avut dreptul să facă.

Prin urmare, tot conform legii, atât alegerea celor doi vicepreședinți, cât și constituirea noului Consiliu Județean sunt invalide.

Surse din AUR Satu Mare au confirmat că, până la urmă, consiliera lor va renunța oficial la mandat, urmând ca locul ei să fie luat de un alt coleg, dar până atunci problema legalității noului Consiliu Județean, cu tot cu structurile nou alese, rămâne… în aer. Urmează alte proceduri pentru revenirea în legalitate.

153 vizite
Distribuie pe