Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
"Radare invizibile" şi la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Joi, 25 Martie 2010

Din luna aprilie, pe drumurile din judeţul Satu Mare vor patrula zece maşini dotate cu radare de ultimă generaţie, ce nu pot fi depistate de aparatele anti-radar. Loganurile au ajuns miercuri noaptea şi la Satu Mare şi sunt parcate în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

 

Fiecare maşină echipată cu noul aparat costă 33.000 euro, la nivel naţional cheltuindu-se aproximativ 15 milioane euro pentru această investiţie.

 

Noile maşini sunt dotate inclusiv cu aparate de măsurare a alcoolemiei, iar radarele încorporate în echipament pot detecta vitezomanii de la o distanţă de peste un kilometru, chiar şi pe timp de noapte. Aparatele radar folosite în prezent de poliţiştii rutieri sătmăreni vor fi distribuite subunităţilor şi posturilor de poliţie din judeţ.

 

Şoferii vor putea folosi în continuare anti-radarele, însă trebuie să ştie că acestea pot detecta noile radare doar de la aproximativ 20 de metri, însă la acel moment viteza maşinii este deja înregistrată de aparat.

 

Agenţii pot să pornească radarele prin telecomandă. "După o perioadă de instruire, agenţii de la Poliţia Rutieră le vor scoate pe stradă. Judeţului Satu Mare i-au fost alocate zece autoturisme cu radare invizibile, nu ştim deocamdată dacă vor mai sosi şi altele" - spune purtătorul de cuvânt al IPJ, Camelia Borz.

Tags: radar  invizibil  politie  
2120 vizite
Distribuie pe