Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Visând la parcul promis de Primărie…
Sergiu Lenghel  - Marti, 30 Martie 2010

Începute în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare a Grădinii Romei, efectuate de firma Silcomprest, ar fi trebuit finalizate până în luna aprilie, pentru a întâmpina cum se cuvine sosirea primăverii. Băieţii au lăsat-o, însă, mai moale cu munca, răpuşi de căldură.
 

 

Nici măcar construcţia unde se va amenaja (în sfârşit) o toaletă publică nu a fost terminată, iar părinţii îşi duc şi acum micuţii în spatele copacilor pentru a se uşura.
 

 

Şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei, Zsigmond Szucs, spune că investiţia de peste 400.000 lei e departe de a fi terminată la timp, dar se speră ca măcar până la sfârşitul lunii mai, când va avea loc un Festival al Pălincii în Grădina Romei, să avem un lac în groapa pe marginea căreia marţi se "odihneau" muncitorii.
 

 

"Conducta de canalizare a fost finalizată şi se lucrează acum la căminul de deversare. Lacul va fi alimentat din cele două puţuri aflate în parc" - precizează reprezentantul Primăriei. Lacul urmează să fie împrejmuit cu un gard, iar podeţul recondiţionat, sistemul de iluminat public fiind cuprins şi el în lucrarea executată în această perioadă.
 

 

Şeful Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai-Vodă, cel care administrează terenul de joacă din Grădina Romei, cu tot cu trenuleţ, nu ştie însă dacă Primăria va lăsa pe mâna lui această "afacere", de unde s-ar putea scoate bani frumoşi, mai ales dacă s-ar achiziţiona şi nişte bărci, fără să mai socotim biletele de intrare la toaletă.
 

 

Până una-alta, ADP încasează bani din biletele plătite de mămicile venite cu odraslele la o plimbare cu trenuleţul, însă lucrările demarate în parc au redus traseul obişnuit. "Au lucrat aşa de bine că nu au refăcut trotuarul înspre fosta Baie Comunală şi nu am acces pe acolo. Acum îi duc cu trenuleţul doar înconjurând terenul de joacă " - afirmă Ioan Toma, care, atunci când nu stă de pază la intrarea în Primărie, face pe "şoferul". Biletul este de 1 leu pentru 5 minute de călătorie.
 

 

1662 vizite
Distribuie pe