Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ilyes: "Închidem Primăria şi plecăm acasă"!
Sergiu Lenghel  - Joi, 24 Iunie 2010

Consilierii locali i-au sugerat primarului Iuliu Ilyes să aibă o mai mare autoritate asupra angajaţilor, după ce mai mulţi şefi de servicii din cadrul Primăriei şi-au luat tălpăşiţa fix când aleşii noştri intenţionau să treacă la punctul "Diverse" în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local.

După ce s-au aprobat proiectele de hotărâre ale şedinţei ordinare, UDMR-iştii Vasile Fogel şi Masculic Csaba s-au înfuriat în momentul în care angajatele aflate pe posturile de conducere ale unor departamente din Primărie au părăsit sala rând pe rând, şefa Biroului Resurse Umane, Angela Lazarovici, fiind nevoită să se întoarcă, în timp ce colegele ei erau deja pe hol şi nu au mai auzit solicitarea consilierilor.

Pe motiv că la unele întrebări ar putea primi răspunsuri direct de la persoanele care se ocupă de problemele respective, primarul Ilyes a fost "urecheat" de aleşii locali, care i-au cerut să se impună în faţa angajaţilor, iar la şedinţele viitoare să nu plece înaintea consilierilor.

După ce s-a conformat, edilul-şef a făcut haz de necaz pe seama unui proiect de lege care ar putea provoca un dezastru în administraţia locală. Mai exact, Guvernul intenţionează să propună spre aprobare o lege prin care să fie reorganizate primăriile, să le fie reduse numărul angajaţilor şi cheltuielile. Primarul a spus, mai în glumă mai în serios, că dacă această lege va trece, "se poate închide Primăria şi să plece cu toţii acasă".

În opinia acestuia, reducerea bugetului cu 200-300 miliarde lei vechi ar duce la incapacitatea de plată a administraţiei locale în câteva luni, catalogând intenţia Guvernului drept "o lege care ar distruge tot ce s-a clădit în administraţiile locale din "90 încoace".

Primarul Ilyes a început deja să facă demersuri pe lângă vicepremierul Marko Bela, pe care l-a şi sunat să-l întrebe dacă ştie ce efecte va avea un asemenea proiect de lege, liderul UDMR solicitându-i în acest sens o prezentare mai detaliată a situaţiei de la Satu Mare.

"În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare suntem nevoiţi să punem în aplicare aceste planuri de reorganizare. Vom strânge semnături de la toţi primarii din ţară pentru a împiedica acest lucru" - a spus Ilyes, care, pe moment, a lăsat să se înţeleagă că este pe cale să-şi depună demisia în astfel de condiţii. "Nu ştiu cine se poate descurca cu un buget mai sărac cu câteva sute de miliarde. Te gândeşti că mai bine îţi depui demisia şi pleci acasă" - a completat primarul.

Consilierul local UDMR Lang Ladislau, care iese mai nou în evidenţă prin criticile sale la adresa unor instituţii subordonate Primăriei, l-a luat de această dată la întrebări pe şeful Serviciului Public pentru Siguranţa Traficului, Adrian Neacşu. În baza unui raport al activităţii derulate în perioada ianuarie-iunie 2010, acesta a recunoscut că blocările la roţi s-au intensificat în ultima vreme, însă ce îl deranjează sunt maşinile parcate în jurul Casei de Cultură a Sindicatelor, lângă casieria RDS, cu toate că acolo există indicatorul "Oprirea interzisă".

Pornind de la faptul că pentru cei 29 de angajaţi, din care 23 sunt cu studii superioare, costurile salariale pe luna mai au fost de peste 65.000 RON, Lang Ladislau s-a contrazis cu Neacşu pe seama creşterii veniturilor.

Democrat-liberalul Sorin Ghilea a insistat ca proiectul mult aşteptat cu privire la locurile de parcare destinate autoturismelor deţinute de locatari să avanseze mai repede. În acest sens, şeful SPST afirmă că a fost demarat realizarea unui software, urmând să fie inventariate toate maşinile înregistate, precum şi locurile de parcare ce pot fi repartizate locatarilor. Neacşu este de părere că va fi un proces care poate fi implementat gradual, începând cu zonele unde va dispune conducerea Primăriei.

2053 vizite
Distribuie pe