Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După „reabilitare”... potopul!
Sergiu Lenghel  - Luni, 9 August 2010

Nici nu bine a început marea reabilitare din cartierul Micro 16, că locuitorii de aici sunt deja nemulţumiţi de lucrările executate de firma Tehnic Asist. Primăria recunoaşte că s-a greşit pe ici pe colo şi promite că totul se va remedia, mai ales că peste câteva zile se vor recepţiona străzile asfaltate.


 

În capătul cartierului Micro 16, pe strada Făgăraşului, unde s-au şi demarat primele lucrări ale firmei din Botoşani, locatarii sunt deranjaţi de bordurile prea înalte din faţa blocurilor. Anton Borok spune că muncitorii s-au dovedit a fi nişte amatori, considerând că o asemenea greşeală ar trebui taxată de municipalitate.
 

 

"Chiar am pus deoparte o bordură pentru a le arăta şi lor unde trebuiau montate bordurile astea. Cred că au avut prea multe şi le-au montat peste tot. Nu s-au gândit la noi, cum vom intra în faţa blocului? Aici locuiesc oameni imobilizaţi în scaunul cu rotile, dar nimeni nu s-a gândit cum vor avea acces în bloc. Mai bine era înainte" - declară locatarul de pe strada Făgăraşului, care a luat metrul în mână pentru a măsura înălţimea bordurii.
 

 

La peste 18 cm, cât este de înaltă bordura din faţa blocurilor, nici nu ne mai miră că locuitorii cartierului sunt revoltaţi.

 

Şi pentru biciclişti a devenit o adevărată aventură plimbarea prin cartier. "M-am obişnuit de câteva zile cu bordura asta, aşa că de câte ori ajung acasă trebuie să ocolesc şi să merg pe lângă bicicletă" - afirmă Sorin.
 

 

Ajungem şi pe Bulevardul Sănătăţii, unde ne întâmpină aceleaşi borduri înalte, la doi paşi de Parcul Liniştii. Ridicatul cărucioarelor este un adevărat chin pentru mămicile care locuiesc în zonă. Veres Timea şi-a dus luni la plimbare copilul şi este dezamăgită de cum s-a lucrat în cartier.

"Ies la plimbare zilnic cu copilul. Are un an şi jumătate şi pe jos nu prea s-a obişnuit. Ca să intru în scară trebuie să mă chinuiesc să trec de bordura asta. Aşa e şi pe Brânduşa" - susţine sătmăreanca.


 

Toate acestea sunt doar câteva din greşelile pe care le poate observa cu ochiul liber orice trecător. Pe Aleea Universului, la intersecţia cu Bulevardul Muncii, câţiva muncitori reparau ce se mai putea după asfaltare. În tot cartierul Micro 16 s-a asfaltat "atât de bine" încât şi gurile de canal au fost acoperite. De câteva zile, acestea sunt ridicate la cota normală, bineînţeles după ce se mai fac săpături pe strada recent asfaltată.


O altă grozăvie pe Bulevardul Muncii ne demonstrează cât de profesionişti sunt muncitorii de la Tehnic Asist, care, având prea mult asfalt, au acoperit până şi zona verde dintre copaci.


 

Revenind la problema noastră cu bordurile, inginerul Horea Moţiu, dirigintele de şantier din partea Primăriei Satu Mare, promite că în cel mai scurt timp posibil greşelile muncitorilor se vor remedia. "Într-adevăr sunt nişte greşeli în unele locuri. Am fost plecat două săptămâni în concediu, aşa că nu am avut cum să le atrag atenţia. Azi (n.r. luni) am fost cu primarul Ilyes în cartier şi am văzut ce au făcut. Muncitorii lucrează trei săptămâni pe lună, chiar şi sâmbăta şi duminica, dar vor veni din Botoşani marţi şi se vor apuca să refacă bordurile" - a precizat reprezentantul Primăriei.


 

El spune că acest tip de borduri au fost montate şi pentru ca maşinile să nu mai poată parca pe trotuar, dar recunoaşte că s-a greşit acolo unde nu există acces în scara blocului. "Nu ştiu din ce cauză s-a greşit, dar se va rezolva. Oricum, după ce se va turna beton şi asfalt pe trotuar va arăta altfel" - spune ing. Horea Moţiu.

 

Peste câteva zile se vor recepţiona străzile Brânduşa, Făgăraşului, respectiv bulevardele Muncii şi Sănătăţii, nu înainte ca acolo unde se impune să se refacă bordurile la un nivel acceptabil.

 

În funcţie de rectificarea de buget, se va şti exact când vor continua lucrările. Potrivit lui Horea Moţiu, anul acesta nu se vor asfalta trotuarele, din lipsa banilor, lucrările din cartier urmând să fie finalizate în cel mult trei ani. Primăria plăteşte aproximativ 12 milioane lei pentru reabilitarea cartierului.

6139 vizite
Distribuie pe