Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Judeţean „a scăpat” de instituţiile de cultură
Florin Răchitan  - Joi, 12 August 2010

Şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Satu Mare a fost dedicat reducerii cheltuielilor la toate instituţiile administraţiei publice judeţene, aşa cum a impus Guvernul Boc. Aleşii judeţului au aprobat reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor şi, implicit, rectificările de buget la toate instituţiile subordonate.

 

Una dintre metodele de reducere a cheltuielilor bugetare a fost transferarea principalelor instituţii de cultură aflate până acum în subordinea Consiliului Judeţean, Teatrul de Nord şi Filarmonica „Dinu Lipatti”, în administrarea Primăriei Satu Mare, transferul făcându-se, practic, în aceeaşi zi, deoarece acest act a fost aprobat două ore mai târziu şi de aleşii locali, în şedinţa Consiliului Municipal Satu Mare.

 

În acest fel, Consiliul Judeţean a „economisit”, practic, banii necesari pentru a participa la finanţarea noului club de fotbal Olimpia 2010, care se pare că va avea un buget asigurat pe următorii trei ani, obiectivul fiind calificarea echipei în Divizia C. Că noa, e criză şi nu-s bani pentru cultură.

 

Asta în condiţiile în care, după cum a semnalat consilierul judeţean PSD Octavian Petric, multe comune din judeţ au renunţat complet la iluminatul public pe timp de noapte, din lipsă de fonduri, iar preşedintele CJ, Csehi Arpad, s-a grăbit să-i atragă atenţia că instituţia pe care o conduce nu are posibilitatea din punct de vedere legal de a plăti facturile de iluminat public ale primăriilor.

1350 vizite
Distribuie pe