Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Neregulile din spitale sunt „în curs de remediere”
ISU "Someş" Satu Mare  - Marti, 21 Septembrie 2010

La sediul ISU „Someş” Satu Mare a avut loc marţi o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia pompierii au prezentat în faţa prefectului rezultatele controalelor de la spitale, iar directorii de spitale au prezentat stadiul rezolvării problemelor.

 

La şedinţă au fost invitaţi directorii spitalelor din judeţ, precum şi primarii din Carei şi Tăşnad.

 

S-a analizat fiecare punct în parte, punându-se un accent mai mare pe stadiul remedierii neajunsurilor constatate în urma controalelor efectuate la unităţile sanitare de pe raza judeţului Satu Mare.

 

Situaţia a fost prezentată de prim-adjunctul inspectorului-şef, colonelul Hauşi Nelu, iar în încheiere au luat cuvântul directorii de spitale din judeţ, care au precizat că unele nereguli au fost remediate iar altele sunt în curs de finalizare.

          

Principalele nereguli constatate în urma controlului pompierilor:

 

1. Nu este asigurată verificarea, întreţinerea sistemelor si instalaţiilor de limitare si stingere a incendiilor, cu personal atestat.

 

2. Instalaţiile electrice se exploatează cu deficienţe: tablouri electrice neprotejate corespunzător, siguranţe supradimensionate sau necalibrate, contacte imperfecte la conexiuni, pozarea directă pe materiale combustibile a unor conductori electrici cu izolaţie simplă, becuri incandescente neprotejate cu globuri de protecţie.

 

3. Nu este asigurată dotarea cu mijloace tehnice de primă intervenţie conform necesarului stabilit în documentaţia tehnică ( accesorii de trecere a apei, hidrant portativ).

 

4. Nu au fost adoptate soluţii şi măsuri adecvate pentru evacuarea copiilor, pacienţilor care nu se pot evacua singuri în caz de incendiu (lăţimea uşilor este mai mică decât gabaritul paturilor).

 

5. Uşile de acces la casele scărilor interioare nu sunt prevăzute cu sisteme de autoînchidere.

 

6. Deschiderea unor uşi de pe traseul de evacuare se face invers sensului deplasării spre exterior.

 

7. Nu este asigurată dotarea cu instalaţii de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu.

 

8. Nu este asigurat personal suficient pentru supravegherea pacienţilor în timpul nopţii şi pentru evacuarea acestora în caz de incendiu. Nu sunt asigurate nici echipamentele necesare pentru evacuarea persoanelor care necesită ajutor la deplasare.

1426 vizite
Distribuie pe