Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Funcționari „școliți“ pe bani europeni
Ioana Gavrău  - Luni, 4 Octombrie 2010
Un număr de 300 de funcționari publici din orașele Tășnad, Livada, Carei, Ardud și Negrești Oaș vor participa timp de câteva luni la cursuri de instruire în domeniul implementării sistemului de management al calității și obținerea certificării ISO 9001:2008, asigurându-se în acest fel eficientizarea activității administrației publice.


Luni a fost lansat proiectul „Unison – Parteneriat în implementarea sistemului de management în administrația sătmăreană“, finanțat din Fondul Social European. Proiectul urmărește crearea unei administrații publice locale eficiente, prin îmbunătățirea calității și eficienței furnizării serviciilor către cetățeni.

Astfel, un număr de 300 de funcționari publici din primăriile orașelor Tășnad, Livada, Carei, Ardud și Negrești Oaș, precum și din instituțiile subordonate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, vor beneficia în mod direct de rezultatele proiectului, participând la cursuri de instruire pentru oferirea de servicii de calitate sătmărenilor.

La lansarea proiectului au luat parte președintele Consiliului Județean Csehi Arpad, vicepreședintele Adrian Ștef, subprefectul Pataki Csaba, respectiv echipa de proiect: Diana Marc – manager de proiect, Ramona Savu – coordonator de proiect, Luciana Chereji – responsabil financiar, Alina Roatiș - responsabil achiziții, Lacrima Istrăuan – asistent manager.

Primăria Satu Mare are deja acest certificat ISO, iar Consiliul Județean își dorește să îmbunătățească serviciile. Eu cred că acest proiect va avea succes“, a spus Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 391.412,96 lei. Fondul Social European contribuie cu 332.701,02 lei, neramburabili, respectiv 50.883,68 lei reprezintă ajutorul acordat din bugetul național. În ceea ce privește Consiliul Județean Satu Mare, suma este modică: 7.828 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, managerul de proiect fiind de părere că odată implementat acest sistem, instituțiile administrației publice locale vor beneficia incontestabil de efecte pozitive.
1461 vizite
Distribuie pe