Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Garajele din Micro 16 nu vor fi demolate, deocamdată
Florin Răchitan  - Miercuri, 13 Octombrie 2010

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că amână demolarea garajelor care au mai rămas în cartierul Micro 16, după ce proprietarii au anunţat Primăria, prin intermediul unui avocat, că intenţionează să atace în instanţă decizia în acest sens.

 

Iniţial, Primăria luase în vizor un număr de 165 de garaje construite între bulevardele Sănătăţii şi Muncii, respectiv pe Aleea Universului şi strada Capricornului, majoritatea acestora neavând autorizaţie de construire, în timp ce, în cazul a 60 dintre ele, proprietarii au autorizaţii emise în 1990 pe numele asociaţiilor de locatari.

 

Din punctul de vedere al primarului, nici acestea nu sunt legale, deoarece asociaţiile de locatari sunt personalităţi juridice care nu mai există, iar autorizaţiile au fost emise la vremea respectivă doar pentru parcări acoperite, nicidecum pentru garaje individuale.

 

„Dacă instanţa va cere suspendarea punerii în practică a măsurii de demolare a garajelor, noi ne vom conforma şi, cel puţin în acest an, nu vom mai interveni în Micro 16. Este posibil ca instanţa de judecată să dea dreptate proprietarilor, în acest caz vom renunţa definitiv la ideea de demolare a garajelor. Este păcat că s-a ajuns aici, deoarece nu vom putea construi parcări pentru toţi locuitorii cartierului şi nici locuri de joacă pentru copii. Acum ne vom concentra eforturile spre alte cartiere, unde oamenii abia aşteaptă să facem ordine” – a declarat primarul Iuliu Ilyes.

 

Tot în cadrul conferinţei de presă, edilul-şef a prezentat rezultatelor controalelor pe care specialiştii Primăriei le-au făcut în domeniul construcţiilor pe Bulevardul Lucian Blaga şi străzile adiacente. Din cele 123 construcţii controlate, 63 au fost găsite în ordine, cu toate autorizaţiile necesare, în timp ce în cazul a 45 de construcţii nu prea se ştie nici cine sunt proprietarii lor, aceştia fiind căutaţi acum de autorităţi.

 

În altă ordine de idei, Iuliu Ilyes s-a declarat mulţumit de calitatea şi succesul la public de care s-au bucurat manifestările de peste an din cadrul Zilelor Culturale Sătmărene, subliniind creşterea numărului de evenimente, inclusiv cele organizate în aer liber, precum şi a numărului de spectatori care au asistat la acestea.

1591 vizite
Distribuie pe