Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finanţele sătmărene nu şi-au făcut planul de încasări
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Octombrie 2010

Potrivit situaţiei prezentate în cadrul unei conferinţe de presă de directorul executiv adjunct Dan Maier, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare a avut, în primele nouă luni ale anului 2010, încasări de 711 milioane lei, cu aproape 3% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Cu toate că în luna septembrie s-a înregistrat o uşoară creştere a încasărilor, nivelul acestora nu a atins 93% din planul stabilit de Ministerul Finanţelor pentru judeţul Satu Mare, astfel că finanţiştii sătmăreni pot doar să viseze la stimulentele uriaşe cu care au fost răsfăţaţi până nu demult.

 

„Această situaţie se datorează mai ales volumului mare al arieratelor, care în prezent se situează cam la suma de 178 milioane lei. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să scădem această sumă până la 100 milioane de lei, iar până la primăvară să fim undeva la 60 milioane de lei, pentru a ne înscrie şi noi în rândul judeţelor care îşi realizează 100% planul de încasări” – a declarat Dan Maier.

 

A crescut cu mai mult de 20% faţă de primele nouă luni ale anului trecut numărul controalelor efectuate de inspectorii de Finanţe la firme, iar rezultatele acestora sunt interesante: în timp ce numărul amenzilor a scăzut cu 25%, numărul sesizărilor penale a crescut cu 75% şi au crescut şi veniturile suplimentare încasate în urma acestor controale, cu aproape 15%. 

1053 vizite
Distribuie pe