Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drumul spre Sătmărel, refăcut doar la capete
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Octombrie 2010

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, recepţia lucrărilor de reabilitare a unor porţiuni de aproximativ trei kilometri din drumul ce leagă Satu Mare de Sătmărel. Acestea sunt, de fapt, capetele drumului, cea mai mare parte a carosabilului rămânând în stare deplorabilă.

 

La capătul dinspre Satu Mare al drumului a fost reabilitat în acest an Bulevardul Cloşca, pe porţiunea cuprinsă între intersecţai cu strada Ferăstrău şi calea ferată de la ieşirea din oraş, precum şi o porţiune de aproximativ un kilometru la intrarea în Sătmărel.

 

În cadrul aceluiaşi proiect a fost reabilitat şi strada Ferăstrău şi a fost amenajat sensul giratoriu de la intersecţia dintre Bulevardul Cloşca şi strada C.A. Rosetti.

Valoarea totală a acestei investiţii a fost de 3,9 milioane lei, dar ar mai fi nevoie de încă vreo zece milioane de lei pentru a moderniza şi restul drumului spre Sătmărel, pe o lungime de cinci kilometri.

 

„Nu ştiu de unde vom face rost de aceşti bani, în condiţiile în care încă nu avem habar cum va arăta bugetul municipiului pe anul viitor. Cu siguranţă va fi diminuat faţă de acest an, aşa că nu pot acum să dau un termen clar pentru finalizarea lucrărilor la drumul spre Sătmărel” – a declarat primarul Iuliu Ilyes.

 

Tot lipsa banilor, dar şi probleme legate de statutul juridic al unor terenuri întârzie lucrările de construcţie la ştrandul termal sătmărean, concesionat pe o jumătate de secol de societatea Beny Alex.

 

„Avem acolo situaţii absurde. De exemplu, jumătate din terenul pe care se află bazinul termal e în proprietatea municipiului, pe când cealaltă jumătate e în proprietate privată. Aceeaşi situaţie e şi la terenul pe care e construit hotelul. Acum ne judecăm cu proprietarii care cer despăgubiri şi din cauza asta întârzie lucrările, iar investitorul nu poate să pună în funcţiune, nici măcar parţial, ştrandul ” – a declarat Iuliu Ilyes.

1366 vizite
Distribuie pe