Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Acum asfaltăm, iar la anu’ reasfaltăm
Ioana Gavrău  - Duminica, 23 Ianuarie 2011
Așa cum era de așteptat, odată cu topirea zăpezii au apărut și primele cratere în asfalt. Sătmărenii sunt obișnuiți deja cu asfaltul de proastă calitate, însă problema cea mai gravă este că au început să se deterioreze străzile care au fost asfaltate toamna trecută. Primăria caută o modalitate juridică prin care să rezilieze contractele cu executanții.


A fost nebunie mare vara trecută când Primăria a finanțat zeci de lucrări de asfaltare de străzi, unele dintre ele fiind refăcute de la bază. Traficul a fost paralizat din cauza lucrărilor care se desfășurau concomitent în mai multe zone din oraș. Sătmărenii vor mai trece încă dată prin acest calvar, în primăvară, când toate străzile vor fi refăcute, de data aceasta din buzunarul firmelor care au executat prost lucrările.

Am dat un mini-raid prin oraș și am constatat că foarte multe dintre străzile refăcute în 2010 au ajuns într-o stare extrem de proastă.


Pe Bulevardul Vasile Lucaciu, asfaltul se macină, iar strada arată ca după un adevărat război. Reprezentanţii firmei care a executat lucrările, SC Construcții Drumuri, susțin că bitumul este de proastă calitate. Ei au prelevat probe pentru a vedea care sunt cauzele pentru care asfaltul s-a deteriorat după un timp atât de scurt.


Asfaltul se macină nu numai la noi. În momentul de față facem investigații, luăm probe pe care urmează să le trimitem la un laborator de specialitate pentru a afla care este adevărata problemă. Noi suntem de părere că și bitumul este de proastă calitate“, a declarat Ionuț Anăut, directorul SC Construcții Drumuri, firma care a executat lucrările de reasfaltare.


Această porțiune de drum va fi refăcută cel mai probabil în luna martie, iar costurile vor fi suportate de firma executantă. „Nu este vina Primăriei că s-au stricat drumurile. În primăvară vom avea niște pierderi, trebuie să reasfaltăm acolo unde sunt probleme“, a mai spus Ionuț Anăut.


Probleme și pe strada C. A. Rosetti

C.A. Rosetti este, de asemenea, plină de cratere. Și aceasta este una dintre străzile care au fost refăcute anul trecut. De lucrări s-a ocupat firma Tehnic Asist din Botoșani, care a câştigat licitaţia pentru asfaltarea tuturor străzilor din partea de Sud a oraşului timp de patru ani. Și în acest caz, porțiunea deteriorată va fi refăcută din buzunarul propriu. Cei 4.500 de mp sunt plini de gropi, iar pe unele porțiuni abia se poate circula. Nervii șoferilor sunt întinși la maxim.




„Nu pot să cred că arată în halul acesta strada. Anul trecut strada a fost închisă pentru o bună bucată de vreme, iar acum arată ca după război. De ce în Satu Mare toate lucrările sunt făcute de mântuială ?” – se întreabă Vasile Mihalca, șofer de taxi.




Miliarde pe apa Sâmbetei

Aproape 20 miliarde lei vechi au costat lucrările de reasfaltare a Bulevardului Independenței din Micro 17, executate de firma SC Bitunova din București. Strada este plină de gropi, iar asfaltul se macină.



Măsuri

Primăria Satu Mare vrea să găsească o soluție juridică pentru a rezilia contractele cu firmele care au câștigat licitațiile pentru lucrările care urmează să fie executate în acest an.

Toate străzile care au fost executate prost vor fi refăcute din buzunarul lor. Nu se mai poate accepta așa ceva. Există un disconfort, atât pentru cetățenii acestui oraș, cât și pentru firme. Vom încerca să găsim soluții în ceea ce privește rezilierea unor contracte“, a spus primarul Iuliu Ilyes.

Pozele vorbesc de la sine!!!







2938 vizite
Distribuie pe