Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Sănătăţii mai dă bani pentru modernizarea spitalelor
Florin Răchitan  - Duminica, 6 Februarie 2011

„În urmă cu un an de zile, Cseke Attila, proaspăt instalat la conducerea Ministerului Sănătăţii, a vizitat spitalele din Satu Mare şi, văzând starea în care se află, ne-a promis sprijin pentru nişte investiţii masive de modernizare a acestora. Spre deosebire de alţi miniştri, el s-a ţinut de cuvânt” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, la finalul vizitei pe care a efectuat-o împreună cu ministrul la unităţile spitaliceşti sătmărene.


 

În cursul dimineţii, Cseke Attila a vizitat Spitalul de Boli Contagioase, unde se desfăşoară lucrări de reabilitare completă şi modernizare. Constructorul l-a informat pe ministru despre stadiul în care se află acum lucrările, până la primăvară urmând să fie reabilitate etajul şi acoperişul, iar până la începutul verii şi spaţiile de la parter, precum şi parcul din curtea interioară a spitalului.


 

De asemenea, la intrarea din spatele clădirii urmează să fie instalat un lift pentru transportul bolnavilor, iar acest aspect a provocat o mică polemică, în faţa ministrului, între constructor şi şefa de secţie Lucia Varodi, care i-a reproşat că a subdimensionat liftul, astfel încât, dacă se va respecta planul iniţial, nu are cum să încapă o targă în lift. În calitate de beneficiar al lucrărilor, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a dat asigurări că vor fi revizuite  planurile de construcţie.


 

Următoarea vizită a ministrului a fost la Spitalul Judeţean, unde a verificat stadiul lucrărilor de construire a noii Unităţi de Primire Urgenţe, cu intrare de pe strada Ravensburg.
 


Potrivit informaţiilor oferite de constructor, faţă de planurile iniţiale, aici se vor mai adăuga spaţii în plus la subsol, iar lucrările vor fi accelerate odată cu venirea primăverii, urmând ca până la toamnă să fie inaugurată una dintre cele mai moderne Unităţi de Primire Urgenţe din ţară.


Pentru ca lucrările să fie finalizate la timp, ministrul Cseke Attila a mai promis sprijin financiar, peste fondurile pe care le-a alocat până acum Ministerul Sănătăţii pentru această investiţie. La fel a promis bani şi pentru reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă.

2066 vizite
Distribuie pe