Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria Satu Mare are blog
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Martie 2011

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea unui blog găzduit pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare.

Potrivit declaraţiilor edilului-şef, necesitatea acestei forme de comunicare online a apărut ca urmare a posibilităţilor limitate de a interacţiona cu cetăţenii în cadrul rubricii Sesizări de pe acelaşi site.

„Pe lângă problemele de urgenţă, sătmărenii ne adresau la rubrica Sesizări şi întrebări cu tematică mai generală, la care nu puteam să răspundem în termenul aşteptat de ei, din cauza complexităţii acestor probleme, şi nici nu puteam să folosim rubrica respectivă ca pe un forum pe care să dezbatem toate aspectele vieţii în municipiul Satu Mare. De aceea am decis să iniţiem acest blog, pe care cetăţenii pot să-şi spună păsurile pe anumite teme, despre care le oferim informaţii complete în prealabil” – a declarat Iuliu Ilyes.

El a subliniat faptul că blogul va funcţiona în paralel cu rubrica de Sesizări de pe site-ul Primăriei, unde cetăţenii vor putea în continuare să semnaleze probleme pentru care aşteaptă rezolvare urgentă, blogul fiind rezervat lămuririlor mai profunde cu privire la solicitările şi nemulţumirile sătmărenilor.

Primul subiect postat pe blog, la care pot să comenteze sătmărenii, se referă la anunţul făcut de primarul Iuliu Ilyes chiar în cadrul conferinţei de presă: după multe săptămâni de nesiguranţă, s-a rezolvat problema salariilor cadrelor didactice, care, în urma modificărilor legislative din ultima vreme, riscau să rămână cu venituri incomplete pe luna februarie.

„În urma unor redistribuiri şi suplimentări de fonduri asigurate de Ministerul Finanţelor, pot să anunţ acum că toţi profesorii îşi vor primi salariile complete pe ultima lună. De asemenea, facem demersuri la nivelul autorităţilor centrale să rezolve problemele legislative cu privire la salarizarea profesorilor, pentru a nu se mai înregistra astfel de situaţii neplăcute în viitor” – a afirmat primarul.

2558 vizite
Distribuie pe