Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Local a făcut comisie pentru controlul hingherilor
Florin Răchitan  - Joi, 3 Martie 2011

Consilierii locali au votat într-un consens surprinzător două proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de joi referitoare la serviciul de ecarisaj şi sterilizare a câinilor vagabonzi din Satu Mare. Ba au alcătuit şi o comisie menită să controleze activitatea firmei care va asigura acest serviciu pe teritoriul municipiului.


 
Aşa cum a explicat primarul Iuliu Ilyes la conferinţa de presă din ziua precedentă, implementarea programului CSR (Capturare – Sterilizare – Returnare) la nivelul municipiului Satu Mare se va realiza în patru etape importante.

 

Imediat după atribuirea prin licitaţie a serviciului de ecarisaj se va semna un protocol de colaborare cu Asociaţia Free Life, care se angajează să asigure sterilizarea câinilor prinşi pe străzile Sătmarului cu ajutorul unor medici veterinari voluntari. Aceştia îşi vor desfăşura activitatea în clădirea fostei Uzine de Apă a oraşului, de lângă Grădina Romei, imobil ce urmează să fie reabilitat şi amenajat în acest scop de Primărie.

 

De asemenea, Primăria doreşte să înfiinţeze un registru în care urmează să fie înregistraţi toţi câinii cu stăpâni din Satu Mare, pentru a avea o evidenţă clară a acestora.


 

La propunerea Comisiei Juridice a Consiliului Local, s-a votat şi înfiinţarea unei comisii speciale, din care vor face parte reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai ONG-urilor implicate în programul CSR. Din rândul consilierilor, din această comisie vor face parte PDL-istul Sorin Ghilea, liberala Cristina Caiţa, PSD-ista Eugenia Ardelean şi UDMR-istul Magyar Lorand.

 

Consilierii au mai votat şi un proiect de hotărâre care stabileşte amenzile pe care le pot da poliţiştii locali pentru orice înseamnă contravenţie în domeniul edilitar-gospodăresc, al ordinii, curăţeniei şi igienei publice, precum şi al circulaţiei rutiere.


 

În ceea ce priveşte ultimul aspect, consilierul PD-L Sorin Ghilea a remarcat absenţa din proiectul de hotărâre a oricărei referiri la interzicerea circulaţiei căruţelor în municipiul Satu Mare, ceea ce înseamnă că, dacă ar fi să lăsăm acest aspect la latitudinea Poliţiei Locale, atelajele trase de animale ar putea circula în voie prin oraş. Noroc că există Codul Rutier, care interzice acest lucru, iar amenzile pot fi date de poliţiştii „adevăraţi”.

 

Foştii „proprietari” ai garajelor construite cu autorizaţie, dar demolate în urma campaniei de anul trecut a Primăriei, pot să-şi ia adio de la speranţa de a primi în schimb locuri de parcare rezervate pentru ei. Consilierii locali au scos din proiectul respectiv de hotărâre punctul ce făcea referire la acest aspect.


 

În finalul şedinţei, consilierul PSD-ist Dorel Coica l-a întrebat pe edilul-şef, ca la fiecare şedinţă, „cum stăm cu drumul spre Sătmărel”? Primarul i-a răspuns că „suntem pe drumul cel bun”, informându-l că proiectul pentru reabilitarea drumului respectiv a fost depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale (adică la Nutzi Udrea) şi, conform promisiunilor pe care le-a primit săptămâna trecută, realizarea lucrărilor urmează să fie scoasă la licitaţie în curând.

2360 vizite
Distribuie pe