Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Holdiş promite că-l scapă pe primar de „Coşmarul Sătmărel”
Florin Răchitan  - Joi, 31 Martie 2011

Dacă e să credem în promisiunile deputatului partidului de guvernare, Ioan Holdiş, primarul Iuliu Ilyes este pe cale să scape în curând de „coşmarul” pe care îl reprezintă drumul spre Sătmărel şi, implicit, de „pistonările” permanente ale consilierului local Dorel Coica pe această temă.
 

 

Potrivit declaraţiilor primarului de la şedinţa de joi a Consiliului Local, deputatul Holdiş i-a promis că va depune dosarul drumului spre Sătmărel „pe biroul pe care trebuie” la Bucureşti, pentru a urgenta finanţarea lucrărilor de reabilitare. Reamintim că artera respectivă de circulaţie a fost inclusă pe lista celor 10.000 km de drumuri care urmează să fie modernizate din fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

 

Şedinţa de joi a Consiliului Local a început cu o polemică destul de aprigă între primar şi consiliera PSD Eugenia Ardelean pe tema celor zece miliarde lei vechi alocaţi în urma rectificării bugetului pentru întocmirea studiului de fezabilitate al celui de-al treilea pod peste Someş. Edilul-şef a apărat oportunitatea întocmirii unui studiu de fezabilitate, pentru ca administraţia locală să fie pregătită în cazul în care îşi va permite, la un moment dat, să construiască podul respectiv, în condiţiile în care firma câştigătoare a licitaţiei, Iptana Bucureşti, a refăcut calculele costurilor la un nivel acceptabil.
 

 

Apoi a urmat o nouă polemică, de data aceasta între primar şi UDMR-iştii din Comisia Juridică a Consiliului Local, în frunte cu viceprimarul Kereskenyi Gabor, pe marginea unui proiect de hotărâre privind demolarea fostei centrale termice din curtea unui bloc de pe strada Avântului, devenită un adevărat focar de infecţie.

 

După ce s-au certat pe chichiţe juridice şi contabiliceşti, până la urmă proiectul a fost respins de consilieri, la fel ca în şedinţa trecută, astfel că locatarii blocului de pe Avântului şi elevii de la Şcoala generală „Constantin Brâncoveanu”, aflată în imediata vecinătate, vor trebui să suporte în continuare mirosurile pestilenţiale şi „vizitele” boschetarilor.

 

La proiectul referitor la mutarea Colegiului Naţional „Kolcsey Ferenc” în fosta clădire a Liceului Unio, consilierul PD-L Sorin Ghilea a cerut lămuriri cu privire la modificările „spectaculoase” ale valorilor chiriilor pe care le plăteşte Primăria către Episcopia Romano-Catolică pentru folosirea clădirilor respective.
 

 

El a observat că în decurs de câteva luni chiria pentru una dintre clădiri a scăzut de la 26.000 lei/lună la 10.000 lei/lună, întrebându-se dacă nu cumva s-ar fi putut negocia de la bun început o valoare mai mică. De asemenea, a remarcat faptul că Primăria a investit nu mai puţin de 905.000 lei pentru reabilitarea clădirii Episcopiei în care funcţionează acum Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”, în timp ce alte şcoli nu au beneficiat de asemenea investiţii.

 

În răspunsul său, viceprimarul Kereskenyi Gabor i-a explicat colegului PDL-ist că noile valori ale chiriilor sunt stabilite printr-o Hotărâre de Guvern pe baza căreia s-a negociat cu reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.

 

În final, la punctul „Diverse”, consilierul Dorel Coica s-a oferit în numele grupului PSD să-şi asume rolul de mediator între primarul Iuliu Ilyes şi consilierii UDMR-işti pentru a aplana tensiunile care s-au făcut simţite în ultimele şedinţe. La băşcălie!

1865 vizite
Distribuie pe