Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finanţele adună mai mulţi bani în plină criză
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Aprilie 2011

Ştim că Boc a anunţat sfârşitul crizei în România, iar anunţul său suna ca raportările de recolte record de pe vremea lui Ceauşescu, dar, potrivit bilanţului activităţii pe primele trei luni ale anului 2011 a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, se pare că avem record de încasări la bugetul de stat.

 

Situaţia a fost prezentată miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul Direcţiei Generale a Finanţelor publice, Dan Maier, care nu s-a arătat însă foarte mulţumit de cifre.

 

În timp ce în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, încasările la bugetul de stat de la agenţii economici sătmăreni au crescut de la 214 milioane la 223 milioane de lei, datoriile acestora la buget au scăzut de la 222 milioane la 149 milioane de lei.

De asemenea, a crescut gradul de realizare a planului de încasări formulat de Ministerul Finanţelor pentru judeţul Satu Mare, de la 82,85 % anul trecut la 113% la începutul acestui an.

 

Cu toate acestea, directorul Dan Maier s-a arătat nemulţumit de volumul total al arieratelor, 149 milioane de lei, deoarece el spera ca până acum suma aceasta să fie redusă la 100 milioane de lei.

 

În această perioadă a crescut şi numărul rambursărilor de TVA, fiind aprobate 13 milioane de lei lei, faţă de puţin peste 11 milioane anul trecut. Dan Maier are două posibile explicaţii pentru acest fenomen: ori au crescut exporturile şi livrările intracomunitare ori o bună parte a cererilor de rambursări nu îndeplinesc întocmai condiţiile legale. Tocmai de aceea sunt în curs de verificare cererile de rambursare pentru o sumă de 15,8 milioane de lei din totalul de 25,4 milioane de lei solicitate.

 

În primul trimestru al anului în curs inspectorii fiscali au făcut 384 controale la firmele sătmărene şi au făcut 15 sesizări penale. Ei stabilit diferenţe între sumele declarate ca obligaţii de plată la bugetul de stat şi cele care efectiv trebuie să intre în contul statului în valoare totală de 26,3 milioane de lei. De asemenea, au împărţit amenzi în valoare totală de 153.000 de lei.

1473 vizite
Distribuie pe