Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Digurile, drumul spre Sătmărel, podul şi pasajul de cale ferată – vraişte
Florin Răchitan  - Joi, 26 Mai 2011

În şedinţa de joi a Consiliului Local Satu Mare, PDL-istul Sorin Ghilea a adus în atenţia colegilor şi a conducerii Primăriei câteva aspecte care par a fi amănunte lipsite de importanţă, dar care ne deranjează pe noi toţi în viaţa de zi cu zi. Pentru a-şi susţine punctul de vedere, a prezentat şi un slide-show cu fotografii realizate în diferite puncte ale oraşului.


 

Primul aspect asupra căruia a atras atenţia a fost starea în care se află scările şi rampele de acces pe digurile Someşului, mai ales în zona dinspre Podul de Fier, unde oamenii, în lipsa unor căi de acces asigurate de autorităţi, şi-au făcut, pur şi simplu, propriile „cărări”, dând un aspect balcanic acestei porţiuni a digului.
 

 

„Cu o investiţie minimă s-ar putea amenaja nişte rampe cu un aspect mai civilizat, pentru a uşura mai ales accesul dinspre staţia de microbuse de sub Podul Decebal, pentru oamenii care traversează Podul de Fier spre Micro 17. E o ruşine să vedem oameni în vârstă cum se caţără pe acele cărări săpate ad-hoc pe digurile Someşului” – a declarat consilierul local Sorin Ghilea.
 

 

Dacă tot a venit vorba de Podul de Fier, el şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu siguranţa celor care traversează zilnic această punte peste Someş, prezentând fotografii cu traverse şi şuruburi lipsă în structura căii ferate şi a podului în sine, ceea ce pune în pericol viaţa oamenilor.
 

 

El a propus ca administraţia locală să ia legătura cu cei din conducerea CFR pentru a rezolva cumva această situaţie, la fel cum ar trebui procedat şi în cazul pasajului de cale ferată de pe Bulevardul Henri Coandă, care are un aspect de-a dreptul respingător.


 

„Poate ar fi cazul să se apeleze la artiştii locali cu care dorea să colaboreze Primăria la blocurile-turn de lângă Podul Decebal. Dacă atunci nu s-a putut face nimic din cauza opoziţiei locatarilor, poate acum s-ar putea urma exemplul unor oraşe civilizate din Europa, unde asemenea stâlpi de la pasaje sau poduri sunt acoperite cu picturi” – a propus Sorin Ghilea.


 

Fiind conştient că drumul spre Sătmărel urmează să fie reabilitat în acest an din fonduri puse la dispoziţie chiar de ministerul condus de colega sa de partid, Elena Udrea, consilierul local Sorin Ghilea a propus totuşi ca până la rezolvarea acestei probleme să se facă ceva pentru ca locuitorii din Sătmărel să nu-şi mai strice maşinile pe această cale rutieră impracticabilă.
 

 

„Localnicii sunt dispuşi să lucreze ei înşişi şi să arunce câteva camioane de pietriş pe drum, măcar pentru a-l nivela cât de cât, până se va reasfalta totul, dar se tem de eventuale amenzi pe care le-ar putea primi dacă fac asemenea acţiuni pe cont propriu. Să facem cumva să-i ajutăm, chiar dacă e vorba să cheltuim vreo 5.000 de lei în acest scop” – a cerut consilierul local Sorin Ghilea.


 

Primarul Iuliu Ilyes a promis că va analiza aceste propuneri şi va lua măsurile necesare pentru realizarea investiţiilor.

3989 vizite
Distribuie pe