Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bulevardul Henri Coandă – acum într-o nouă prezentare
Florin Răchitan  - Joi, 9 Iunie 2011

Viceprimarul Kereskenyi Gabor şi reprezentanţii firmelor executante au inaugurat joi oficial Bulevardul Henri Coandă în forma modernizată, după ce lucrările au fost finalizate de vreo trei săptămâni. Porţiunea redată circulaţiei după reabilitare are o lungime de aproximativ un kilometru, iar lucrările au costat peste 4,5 milioane de lei.
 

 

Lucrările de modernizare au început în urmă cu un an, fiind executate de firmele Samcif SA şi Vakond SRL, care au dat multă bătaie şoferilor şi localnicilor din zonă în toamna trecută, când au asfaltat, au spart şi au reasfaltat mai multe porţiuni de drum pentru a instala reţelele de utilităţi pe principala arteră de intrare în oraş dinspre Baia Mare. 

 

De-altfel, lucrările au fost sistate din iarnă până în luna mai, după care au fost finalizate reabilitările reţelelor de apă şi canalizare, aşezarea covorului asfaltic, amenajarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi, precum şi realizarea unui sens giratoriu nou la intersecţia cu strada Corvinilor.
 

 

Viceprimarul Kereskenyi Gabor a amintit că ultima reabilitare a acestui bulevard care se suprapune cu Drumul Naţional 19 şi Drumul European 81 a avut loc în perioada 1978 – 1980, iar de atunci drumul a ajuns într-o stare avansată de degradare, iar din această cauză a necesitat reabilitare completă, din temelii.  

2353 vizite
Distribuie pe