Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Amenzi pentru şoferii fără centură
Poliţia Satu Mare  - Miercuri, 15 Iunie 2011

Marţi, în intervalul orar 08.00 – 12.00 şi 16.00 – 20.00, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pe principalele artere din municipiul Satu Mare în vederea identificării conducătorilor auto şi a pasagerilor aflaţi în trafic, care nu purtau centură de siguranţă.

 

Acţiunea face parte dintr-o serie de activităţi de conştientizare asupra riscului la care se expun cei care nu folosesc centura de siguranţă, pentru reducerea mortalităţii rutiere şi pentru diminuarea numărului de persoane vătămate în urma accidentelor de circulaţie.

 

În urma studiilor de specialitate, s-a ajuns la concluzia că, în cazul unui accident produs la o viteză relativ redusă, de circa 45 km/oră, persoanele aflate în autoturisme fără centură de siguranţă pot fi aruncate în afară cu o forţă de 30 de ori mai mare decât greutatea proprie.

 

Pe raza municipiului Satu Mare, poliţiştii au identificat şi sancţionat 55 de persoane, care nu purtau centură de siguranţă în trafic.

 

Poliţia rutieră recomandă ca, înainte de punerea în mişcare a autovehiculului, conducătorul auto să procedeze la cuplarea centurii de siguranţă, aceasta fiind o obligaţie, lucru valabil şi pentru pasagerii autovehiculului, inclusiv pentru copii, care trebuie să fie aşezaţi în dispozitive de retenţie omologate.

1406 vizite
Distribuie pe