Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Start la amenajarea pistei de biciclete pe digul Someşului
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Iulie 2011

Invitând toată presa locală pe digul Someşului din zona străzii Ostrovului, primarul Iuliu Ilyes a anunţat vineri demararea lucrărilor pentru amenajarea pistei de biciclete care va permite circulaţia cu aceste vehicule din Satu Mare până la Fehergyarmat, în Ungaria.
 

 

La „conferinţa de presă” au fost prezenţi membrii echipei care au obţinut finanţarea europeană pentru acest proiect, reprezentanţii firmelor care vor realiza lucrările, precum şi primarul comunei Vetiş, Ludovic Juhasz, prin localitatea căruia va trece o bună parte din pista pentru biciclişti.

 

Primăria municipiului Satu Mare desfăşoară acest proiect în parteneriat cu Direcţia pentru Protecţia Mediului şi a Apelor Tisa Superior (Ungaria) în calitate de lider de proiect şi partenerii asociaţi: Administraţia Naţională Apele Române, Direcţia Apelor Someş-Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Primăria comunei Vetiş şi Primăria oraşului  Csenger din Ungaria.


 

În cadrul acestui proiect se va construi o pistă de biciclişti de 40 km între Satu Mare şi Fehérgyarmat, din care18 km vor fi pe teritoriul României şi 22 km în partea cealaltă a graniţei. Pentru realizarea acestui proiect, partenerii au obţinut o finanţare de peste 5,6 milioane de euro. Lucrările încep luni şi trebuie finalizate până anul viitor, în luna august.

2810 vizite
Distribuie pe