Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Familia Ţânţaş vrea să vândă statului Hotelul Dacia
Florin Răchitan  - Luni, 29 August 2011

După ce a cumpărat Hotelul Dacia cu mai puţin de două milioane de euro şi, potrivit propriilor declaraţii, au mai investit aproximativ două milioane de euro în consolidarea structurii, familia Ţânţaş vrea să vândă unul dintre simbolurile arhitecturale ale municipiului Satu Mare şi, în lipsă de alţi cumpărători, vrea să-l revândă statului roman, care are drept de preemţiune în cazul unei licitaţii.

 

Instituţia care ar avea prioritate la cumpărarea hotelului ar fi Ministerul Culturii, dar, din lipsă de fonduri, acesta a renunţat la dreptul de preemţiune în favoarea autorităţilor locale şi judeţene sătmărene.

Astfel, Direcţia pentru Cultură Satu Mare a trimis Consiliului Judeţean o notificare prin care solicită ca în termen de 15 zile, conform legii, să se pronunţe cu privire la intenţia de a-şi exercita dreptul de preemţiune proaspăt dobândit.

 

În şedinţa de luni a Consiliului Judeţean, preşedintele Csehi Arpad a cerut reprezentanţilor formaţiunilor politice să se gândească la această posibilitate şi să ia o decizie în termenul stabilit de lege, urmând ca, în cazul în care doresc să-şi exercite dreptul de preemţiune, să înceapă negocierile în privinţa preţului de achiziţie a hotelului.

 

Potrivit unor informaţii neoficiale, familia Ţânţaş ar dori să vândă hotelul pe o sumă care se apropie de 10 milioane de euro, dar, având în vedere că nici Ministerul Culturii nu are bani pentru aşa ceva, e puţin probabil ca administraţia judeţului să găsească fonduri disponibile în bugetul propriu.

2123 vizite
Distribuie pe