Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Capră ne sperie cu regionalizarea
Florin Răchitan  - Miercuri, 31 August 2011

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a fost miercuri în vizită de lucru la Satu Mare pentru „a lua pulsul” instituţiilor subordonate care tocmai trec prin cele mai drastice reorganizări din istoria lor postrevoluţionară.

În cursul dimineţii, el s-a întâlnit cu şefii instituţiilor MAI, care i s-au plâns de îngrijorarea cadrelor care-şi simt periclitate locurile de muncă.

 

Cele mai mari probleme sunt la Poliţia de Frontieră, unde sunt daţi afară acum 120 de angajaţi, dar va urma un nou val de disponibilizări în perspectiva aderării României la Spaţiul Schengen.

 

Cei mai „norocoşi” sunt pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţii de la birourile de evidenţă a populaţiei, instituţii care vor continua să funcţioneze în aceeaşi structură, dar Mihai Capră a observat, totuşi, că autorităţile locale ar trebui să găsească un sediu adecvat care să găzduiască serviciile de paşapoarte şi buletine, pentru ca acestea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mai civilizate.

 

În ceea ce priveşte regionalizarea, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o împreună cu prefectul Radu Giurcă şi subprefectul Pataki Csaba, secretarul de stat a declarat că MAI este pregătit „să se plieze” pe decizia politică ce va fi luată după vacanţa parlamentară.

 

El şi-a exprimat convingerea că în această toamnă se vor desfiinţa judeţele, primul pas urmând să fie transformarea actualelor prefecturi în nişte direcţii teritoriale cu nu mai mult de 25 de angajaţi, coordonate de o prefectură zonală ce ar avea în subordine câte opt judeţe actuale.

 

1581 vizite
Distribuie pe