Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dezbateri „ciudate” despre cursele cu microbuze în Oaş
Florin Răchitan  - Luni, 31 Octombrie 2011

Cursivitatea obişnuită a desfăşurării şedinţelor Consiliului Judeţean a fost întreruptă luni de dezbaterile oarecum ciudate în jurul proiectului de hotărâre privind atribuirea licenţelor de traseu pentru nişte curse regulate speciale de transport public pe rutele Turţ – Tarna Mare şi Turţ – Gherţa Mică. PDL-istul Beniamin Kira a propus amânarea luării unei decizii, dar nu a fost susţinut nici de propriii colegi de partid.


 

Grupul Şcolar „Anghel Saligny” Turţ a solicitat introducerea unor curse speciale cu microbuzele care ar transporta elevii din Tarna Mare şi Gherţa Mică la începutul şi la sfârşitul orelor de curs. Conducerea şcolii a depus în acest sens la Consiliul Judeţean şi un tabel cu numele elevilor care ar urma să facă naveta cu aceste microbuze, precum şi contractul încheiat cu o firmă de transport, solicitând licenţa de traseu pentru aceasta.

 

Cunoscut ca fiind patronul celei mai mari firme de transport public din judeţ, Beniamin Kira a menţionat de la bun început că microbuzele sale nu operează pe traseele respective, dar şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu necesitatea „suprapunerii” acestor curse speciale peste cele regulate, care pornesc şi sosesc la fiecare jumătate de oră în localităţile din zona Oaş – Ugocea.


Fostul inspector şcolar general adjunct Ladislau Konya a explicat că a fost nevoie de introducerea pe traseu a acestor curse speciale, deoarece abonamentele sunt mai ieftine, iar microbuzele ar fi rezervate exclusiv elevilor.

 

Cu toate acestea, Beniamin Kira a propus amânarea luării unei decizii, cerând o analiză detaliată asupra oportunităţii introducerii acestor curse speciale, dar propunerea sa nu a fost suţinută nici de colegii de partid, astfel că proiectul de hotărâre a fost aprobat în forma iniţială cu majoritate de voturi.

 

De menţionat că în cadrul aceleiaşi şedinţe au mai fost aprobate şi alte curse speciale pe trasee din zone diferite ale judeţului, fără ca cineva să ridice obiecţii.

1792 vizite
Distribuie pe