Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Undă verde pentru reabilitarea fostului cinematograf Popular
Florin Răchitan  - Vineri, 3 Februarie 2012

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de joi proiectul de hotărâre prin care dau undă verde, practic, reabilitării clădirii de pe strada Ştefan cel Mare în care a funcţionat Cinematograful Popular.
 


Astfel Primăria va închiria clădirea respectivă de la actualii proprietari, apoi o va renova complet din fonduri ale Uniunii Europene, pentru ca în final s-o cumpere la un preţ din care se va scădea valoarea reabilitării.

 

Proiectul cu pricina a dat multă bătaie de cap primarului şi consilierilor, care l-au respins la şedinţa extraordinară de săptămâna trecută, iar acum l-au aprobat doar după ce au insistat să includă şi o propunere a comisiei juridice referitoare la dreptul Primăriei de a cumpăra clădirea după ce o va reabilita. Propunerea a fost făcută de consilierul PD-L Claudiu Ardelean şi a fost susţinută de PSD-istul Dorel Coica, în ideea de a avea o măsură de siguranţă în ceea ce priveşte dreptul de cumpărare.

 

Prin urmare, Primăria Satu Mare, împreună cu cea din Nyiregyhaza, poate să depună la Uniunea Europeană documentaţia completă a proiectului prin care speră să obţină peste un milion de euro, bani necesari reabilitării fostului Cinematograf Popular, în condiţiile în care actualii proprietari – membrii unei cooperative – nu dispun de o asemenea sumă.


 

În şedinţa de joi, consilierii locali au mai aprobat şi alte proiecte importante ce prevăd modernizarea Drumului Careiului, reabilitarea sistemului de încălzire a Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi a faţadei Casei Albe şi a sediului PSD din Piaţa Libertăţii.

 

Consilierul PD-L Dumitru Godâncă, cercetat de DNA pentru tentativă de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi mituire a unor poliţişti de frontieră, şi-a informat colegii din Consiliul Local că aceste acuzaţii sunt bazate pe o discuţie pe care ar fi avut-o în urmă cu un an, la o petrecere şi că „recunoaşterea vinovăţiei” înseamnă, de fapt, că a recunoscut că ar fi avut discuţia respectivă. Totodată el a precizat că ideea nu a fost pusă în practică niciodată, iar ceea ce procurorii consideră a fi mită este doar o sumă ipotetică de bani, pe care i-ar fi încasat poliţiştii de frontieră în cazul în care ar fi avut loc vreo acţiune de contrabandă.

 

1316 vizite
Distribuie pe