Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Careiul va avea drum de centură
Florin Răchitan  - Joi, 15 Martie 2012

În această primăvară vor începe lucrările pentru amenajarea drumului de ocolire a municipiului Carei, ce se preconizează să fie finalizate peste doi ani, când Satu Mare încă nici nu visează la aşa ceva.
 

 

Detalii despre proiect au fost prezentate joi dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Eugen Kovacs, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi prefectul Radu Giurcă, precum şi de reprezentanţii firmelor de consultanţă şi constructoare implicate în proiect.

 

Drumul va avea o lungime totală de 10,64 km şi va ocoli municipiul Carei desprinzându-se de Drumul Naţional 19 în dreptul intersecţiei cu drumul spre Marna Nouă, pentru a face legătura din nou cu DN 19 în apropierea trecerii peste calea ferată de la Moftin.

 

Pe traseul lui, drumul de centură se va intersecta cu nouă drumuri comunale sau de câmp şi va avea patru sensuri giratorii, toate amenajate după cele mai moderne standarde de către un consorţiu de firme româno-spaniol.

 

Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 40 de milioane de lei , 70% din această sumă fiind asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013 şi 30% de Guvernul României.

 

Primarul Eugen Kovacs a declarat că, deşi se discută despre acest proiect încă din 2008, nu a avut curajul să facă promisiuni concrete în campania electorală de atunci, fiindcă nu a avut la dispoziţie surse de finanţare, însă acum proiectul este deja o certitudine.

 

El şi-a exprimat satisfacţia că, prin construirea drumului de centură, va fi eliminat traficul greu de pe drumul ce traversează centrul municipiului Carei, asigurându-se un confort sporit localnicilor, mai puţină poluare şi mai puţine accidente rutiere, dar şi mai puţine bătăi de cap cu repararea periodică a bulevardului.

 

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a ţinut să mulţumească Guvernului pentru co-finanţarea acestui proiect important, întrebându-se, mai în glumă, mai în serios, dacă nu cumva drumul de centură al Careiului va fi construit mai repede decât pasajul de trecere peste calea ferată de la Moftin, care se tot construieşte de ani de zile.

1420 vizite
Distribuie pe