Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reţea de apă potabilă inaugurată la Drăgușeni
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Marti, 29 Mai 2012

Printr-un proiect al Consiliului Județean, 220.000 de locuitori ai județului Satu Mare vor avea apă potabilă de bună calitate și acces la rețeaua de canalizare. În prezența președintelui Consiliului Județean, Csehi Árpád Szabolcs, a parlamentarului Erdei D. István și a primarului comunei Turulung, Koczán Levente, a fost inaugurată marți rețeaua de apă potabilă din localitatea Drăgușeni.


           

În prima fază a lucrărilor a fost construit un tronson de 8 km de conducte de apă, care asigură apă potabilă curată pentru 1.200 de persoane. În localitate au fost amplasate și două fântâni stradale, una în zona școlii, a bisericii și casei de cultură, iar cea de-a doua într-o zonă a satului unde este cât se poate de accesibilă și locuitorilor de pe străduța lăturalnică.

           

În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare, Csehi Árpád Szabolcs, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a felicitat în mod special conducerea comunei pentru că a reușit să realizeze aceste lucrări. Finalizarea acestora a fost anevoioasă, mai ales că în patru locuri conductele au fost trecute pe sub albia râului Tur.

          

Președintele Consiliului Județean a arătat că recent a reușit să obțină finanțare pentru o investiție prin care 220.000 de locuitori ai județului vor putea beneficia de apă potabilă de la rețea, respectiv de extinderea rețelei de canalizare. "Depunem eforturi să putem asigura condiții europene de trai pentru locuitorii județului. Dezvoltăm în mod conștient regiunea, iar astfel, după apa potabilă și sistemul de canalizare, avem nevoie și de drumuri noi în județ" - a conchis președintele.

           

După cum spunea primarul Koczán Levente, de la nașterea ideii de construire a rețelei de apă din Drăgușeni și până la inaugurarea sa au trecut patru ani. Rețeaua de apă cu o lungime de 8 km, o investiție care a costat 600.000 de lei, asigură apă de bună calitate pentru mai mult de 1.200 de locuitori ai satului Drăgușeni.

1950 vizite
Distribuie pe