Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria nu va mai recepţiona lucrări făcute de mântuială
Florin Răchitan  - Joi, 26 Iulie 2012

Şedinţa de joi a Consiliului Local Satu Mare a fost presărată de schimburi de replici, ironii şi „înţepături” între vechea şi noua putere politică, unele fiind interpretate ca având conotaţii etnice, aspect semnalat cu dezgust de unul dintre cetăţenii care a luat cuvântul la sfârşitul şedinţei, acesta declarând că „noi, alegătorii, privim consternaţi la ceea ce faceţi aici şi cum vă bateţi joc de noi”.

 

Încă în debutul şedinţei, consilierul PSD Ioan Pop, profesor de meserie, a atras atenţia unor greşeli de formulare şi chiar greşeli gramaticale în textele proiectelor de hotărâre supuse dezbaterii, ceea ce este inacceptabil la acest nivel. Primarul Dorel Coica a explicat că aceste formulări au fost „moştenite”, dar se vor lua măsuri pentru ca textele să fie scrise de acum înainte „în limba română”.

 

La dezbaterea proiectelor de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în consiliile de administraţie ale Teatrului de Nord şi Filarmonicii „Dinu Lipatti”, noul primar a fost şi mai tranşant şi a iniţiat chiar amânarea unuia dintre aceste proiecte, până ce membrii UDMR din comisia de cultură „vor veni cu lecţiile învăţate”.

 

În replică, dezbaterea proiectului de hotărâre privind criteriile pentru ocuparea postului de administrator public al municipiului Satu Mare, adică de city manager, i-a oferit ocazia fostului viceprimar Kereskenyi Gabor să ia la mişto actuala conducere a Primăriei, susţinând că se cunoaşte deja pentru cine a fost rezervat postul respectiv, de aceea criteriile sunt discriminatorii şi „cu dedicaţie”.

 

Atât el, cât şi colegul său din UDMR, Masculic Csaba, au insistat pe introducerea pe lista criteriilor a studiilor superioare în domeniul tehnic sau juridic, nu doar economic, cum a fost prevăzut iniţial, însă propunerea lor a picat la vot datorită majorităţii absolute a consilierilor USL, care au fost „susţinuţi” şi de abţinerea PDL-istului Nicolae Şuta.

 

Spre finalul şedinţei, cel mai pregătit şi mai respectat membru al Consiliului Local, Nits Janos, a prezentat câteva fotografii făcute de el însuşi pe digurile de pe malurile Someşului, atrăgând atenţia asupra crăpăturilor de pe pista de biciclete, dar şi asupra calităţii lucrărilor de mântuială efectuate în ultimele zile la acestea.

 

Viceprimarul Marcela Papici a explicat că lucrările respective au fost licitate pe vremea mandatului fostului primar, dar nici pista şi nici reparaţiile efectuate în ultima perioadă de firma Samcif nu au fost încă recepţionate, iar primarul Dorel Coica a dat asigurări că nici nu va semna vreun act de recepţie pentru ele, această regulă urmând să fie valabilă pentru toate lucrările de mântuială executate în viitor.

 

El a acceptat şi ideea prelungirii termenelor de garanţie pentru asemenea lucrări de infrastructură de la 2 ani la 5 sau 6 ani, ca în ţările civilizate.   

1390 vizite
Distribuie pe