Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu într-o pădure din Cămărzana
ISU Someş Satu Mare  - Marti, 7 August 2012

Pompierii din Negreşti-Oaş au intervenit luni cu două autospeciale în localitatea Cămărzana, unde au fost anunţaţi că arde o pădure.


La ordinul prim-adjunctului inspectorului şef al ISU « Somes » Satu Mare, col. Dan Gheorghe, au fost chemate in subunitate două ture din repaus,  subofiţerii deplasându-se la locul  intervenţiei, a fost alarmat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al localitaţii Cămărzana, a fost anunţat Romsilva – Ocolul Silvic Ardud, precum şi Poliţia de Frontieră.

      

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 14 şi au constatat ca ardea litiera din pădure, pe o suprafaţă de aproximativ 30 ha, cu pericol de propagare la o pădure de conifere. Incendiul a fost lichidat la ora 22.

     

Au ars litiera (stratul de frunze uscate şi alte resturi vegetale care acoperă solul din pădure) pe o suprafaţă de aproximativ 27 ha. Cauza incendiului a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat de către o persoană necunoscută.

       

Datorită intervenţiei prompte s-a reuşit salvarea pădurii şi pădurea de conifere din vecinătate, în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei.

      

La ordinul prim-adjunctului inspectorului şef al ISU « Somes » Satu Mare, col. Dan Gheorghe, au rămas în supraveghere pe timp de noapte 3 subofiţeri de la Staţia Negreşti-Oaş, 2 pădurari de la Ocolul Silvic Ardud , 5 voluntari din cadrul SVSU Cămărzana şi 4 agenţi de la Poliţia de Frontieră.

1943 vizite
Distribuie pe