Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Schimburi dure de replici între UDMR-işti şi conducerea Primăriei
Florin Răchitan  - Vineri, 31 August 2012

Şedinţa de joi a Consiliului Local Satu Mare a fost dominată de aşteptatele răfuieli dintre reprezentanţii UDMR în forul de conducere al municipiului Satu Mare şi noua conducere a Primăriei, episod consumat la rubrica „Diverse”, după ce consilierii au aprobat rapid şi fără probleme toate punctele de pe ordinea de zi.

 

Tonul a fost dat de fostul viceprimar Kereskenyi Gabor, care le-a reproşat noilor edili că nu mai împrospătează cu ştiri secţiunea în limba maghiară a site-ului oficial al Primăriei şi că lipseşte iluminatul public de la două intrări în Grădina Romei, aspect pe care l-a sesizat la sfârşitul săptămânii trecute, când în locaţia respectivă s-au desfăşurat Zilele Culturale Maghiare Partium.

 

Primarul Dorel Coica i-a răspuns că a luat deja legătura cu ziarişti de etnie maghiară care vor avea grijă atât de împrospătarea secţiunii respective a site-ului Primăriei, cât şi de comunicarea zilnică a acestei instituţii cu presa maghiară. În ceea ce priveşte iluminatul public din Grădina Romei, actualul primar i-a reamintit fostului viceprimar că această situaţie nu a apărut acum, din senin, fiind curios de ce nu s-a sesizat în toate ediţiile anterioare ale Zilelor Partium, dar i-a dat asigurări că se va ocupa şi de această problemă.

 

Apoi, când toată lumea se aştepta să-şi anunţe demisia de la preşedinţia Clubului Sportiv Municipal, consilierul Vasile Fogel şi-a început discursul reproşând Primăriei că intenţionează să mute unele suporturi pentru flori, confecţionate din beton, atrăgând atenţia actualilor edili că o asemenea măsură le-ar permite din nou băieţilor de bani gata să-şi parcheze merţanele oriunde îi taie capul.

 

Viceprimarul Marcela Papici i-a explicat că nu se doreşte îndepărtarea tuturor suporturilor de peste tot, doar acolo unde se impune acest lucru, de exemplu din faţa staţiei de autobuz de la Ceasul Electric, unde aceste piese de mobilier urban îi încurcă pe cei care doresc să urce în autobuze. „Înţelegem că la un moment dat au trebuit să fie achiziţionate cât mai multe asemenea betoane la 120 lei bucata şi împrăştiate peste tot în oraş, dar credem că s-a cam exagerat” – a afirmat Marcela Papici, făcând aluzii la achiziţiile dubioase din administraţia precedentă.

 

Show-ul a urmat însă în momentul în care Vasile Fogel a acuzat conducerea Primăriei că încearcă să blocheze activitatea Clubului Sportiv Municipal prin controalele care se fac acum la această instituţie şi prin refuzul de a plăti utilităţile. Consilierul UDMR, care este şi preşedinte al CSM, i-a somat pe noii edili să-şi prezinte oficial, prin intermediul mass-media, planurile legate de viitorul CSM şi, dacă vor dori să-l schimbe pe el din funcţie, insistă ca succesorul său să nu fie retribuit, la fel cum nici el nu a fost remunerat pentru această activitate.

 

Tot viceprimarul Marcela Papici a fost cea care i-a reamintit că singura instituţie subordonată Primăriei care a primit bani suplimentari la ultima rectificare a bugetului local a fost chiar CSM, însă nu înţelege unde s-au scurs miliardele acordate acestui club din bugetul local, din moment ce există restanţe salariale mari la jucători şi antrenori.

 

La rândul lui, primarul Dorel Coica şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu această situaţie, insistând pe ideea că a cerut să se facă un audit la club tocmai pentru a clarifica problemele. „Nu cred că mai este nevoie să prezentăm vreo poziţie oficială a Primăriei în legătură cu viitorul CSM, din moment ce am tot făcut declaraţii la conferinţele de presă de până acum şi ne-am angajat să sprijinim sportul sătmărean, cu o singură condiţie: banii să nu dispară pe căi oculte” – a declarat Dorel Coica.

1697 vizite
Distribuie pe