Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Mulţi Ani, pompieri!!!
Florin Răchitan  - Joi, 13 Septembrie 2012

De ziua lor, pompierii au organizat un spectacol pe cinste în centrul municipiului Satu Mare, în Piaţa Libertăţii, în faţa unui public numeros şi entuziast.
 


Angajaţii tuturor detaşamentelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, dar şi cei de la SMURD şi chiar şi „Prietenii Pompierilor” de la Palatul Copiilor au prezentat intervenţii spectaculoase, cu exerciţii ce face parte din activitatea lor cotidiană.

 

În ziua de 13 septembrie, declarată deja de peste un secol Ziua Pompierilor Români, se comemorează lupta eroică a companiei de pompieri aflată sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, ce a înfruntat armata otomană trimisă la Bucureşti pentru a înăbuşi Revoluţia de la 1848.

 

De acest moment istoric şi-au amintit în discursurile lor festive, rostite în debutul manifestărilor de la Satu Mare, comandantul ISU „Someş” Satu Mare, colonelul Iulian Burz, prefectul Eugeniu Avram şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, dar şi reprezentanţii unităţilor de pompieri din Ucraina, Ungaria şi Germania, cu care ISU „Someş” a dezvoltat de-a lungul anilor parteneriate solide şi eficiente.

 

Cu această ocazie, au fost avansaţi în grad înainte de termen, pentru realizări deosebite, câteva cadre din cadrul ISU „Someş”, dar au fost recompensaţi cu premii în bani sau cupe şi câştigătorii concursurilor pentru pompierii voluntari din localităţile rurale ale judeţului, precum şi campionii întrecerilor sportive între instituţiile sătmărene subordonate Ministerului Internelor.
 

După momentele festive au urmat demonstraţiile de intervenţii în cazuri de urgenţă, spre deliciul sutelor de spectatori prezenţi joi la amiază în Centrul Vechi.
 

 

Primii au fost Prietenii Pompierilor, care au stins un incendiu cu ajutorul pompelor manuale, iar următorii au fost pompierii de la diferitele detaşamente ale ISU „Someş”, care au simulat stingerea unor incendii mai periculoase, ce presupuneau desfăşurarea unor forţe mai complexe, inclusiv descarcerarea unor persoane rănite, blocate în interiorul unui autoturism în  flăcări.









2422 vizite
Distribuie pe