Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reabilitări şi mutări de secţii la Spitalul Judeţean Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 2 Octombrie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a invitat marţi ziariştii din presa locală într-un tur al Spitalului Judeţean, pentru a le arăta stadiul lucrărilor de reabilitare, ce se desfăşoară într-un ritm susţinut în această perioadă, şi pentru a le explica schimbările ce se fac în organizarea internă a unor secţii, respectiv mutarea unora dintre acestea de la Spitalul Vechi la Spitalul Nou şi viceversa, în vederea desfăşurării unei activităţi medicale mai eficiente.

 

El a fost însoţit în acest tur de vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, managerul Adrian Marc, directorul medical Paula Mare, noul director economic Mircea Pal şi noul şef al serviciului de întreţinere şi administrare, Daniel Supuran.

 

Potrivit declaraţiilor lor, în această săptămână se finalizează lucrările de amenajare ale noii secţii de cardiologie vasculară, ce va fi condusă de chirurgul Galajda Zoltan, aici urmând să fie mutată de la Spitalul Vechi şi actuala secţie de cardiologie.

 

Pentru a ilustra diferenţa dintre starea de până acum a secţiilor din Spitalul Judeţean şi cum vor arăta acestea după reabilitări, conducerea a prezentat mai multe fotografii realizate în diferite stadii ale lucrărilor.

 

„Faţă de situaţia de până acum, noile condiţii din Spitalul Judeţean vor fi cele de hotel de lux. Vom amenaja chiar şi un aşa-numit Salon VIP, unde vor fi internaţi pacienţii dispuşi să plătească în plus pentru mai multă intimitate, dar ţelul este ca de aceleaşi servicii de calitate să aibă parte toţi sătmărenii, indiferent de situaţia lor socială” – a declarat Adrian Ştef.

 

În perioada următoare vor începe lucrări ample de reamenajare a curţii, a heliportului şi a spaţiului de intrare în clădirea Spitalului Judeţean. Ideea este ca aceste spaţii să fie cu adevărat primitoare şi să deservească în mod mai uman pacienţii care ajung la spital. De asemenea, s-au făcut demersuri pentru mansardarea şi extinderea clădirii spitalului, pentru a avea mai mult spaţiu la dispoziţie.

 

La fel, se fac demersuri pentru obţinerea aprobărilor necesare pentru ca în laboratorul propriu al Spitalului Judeţean să se facă toate analizele necesare, astfel încât bolnavii să nu fie puşi pe drumuri şi să plătească bani grei dacă vor să-şi facă analize în laboratoarele private, dintre care unul funcţionează chiar vis-a-vis de spital.

2117 vizite
Distribuie pe